Βήμα-βήμα η συνταγή
Υλικά συνταγής
• 1 κούπα ρύζι
• 3 κούπες νερό
• 1 κτσ βούτυρο
• 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 50 γραμμάρια κουκουνάρι
• 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
• λίγο αλάτι
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει πάνω στην φωτιά.
2. Μόλις λιώσει το βούτυρο καλά, ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε.
3. Αμέσως το ανακατεύουμε συνέχεια, ρίχνοντας κουκουνάρι και τον κρόκο, αλάτι.
4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να κιτρινίσει το πιλάφι μας.και προσθέτουμε νερό, ανακατεύοντας συνέχεια.
5. Τέλος, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά και αν πιεί το νερό που έχουμε ρίξει, τότε ρίχνουμε και άλλο 1/2 ποτήρι νερό.
6. Το ξανατοποθετούμε πάνω στην φωτιά και ζεσταίνουμε το μίγμα μας.
7. Μόλις πάρει την τελευταία βράση το βγάζουμε και το σερβίρουμε...
από τον ChefΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΖΑΚΗΜέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Υλικά συνταγής
• 1 κούπα ρύζι
• 3 κούπες νερό
• 1 κτσ βούτυρο
• 1 κούπα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 50 γραμμάρια κουκουνάρι
• 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
• λίγο αλάτι
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει πάνω στην φωτιά.
2. Μόλις λιώσει το βούτυρο καλά, ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε.
3. Αμέσως το ανακατεύουμε συνέχεια, ρίχνοντας κουκουνάρι και τον κρόκο, αλάτι.
4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να κιτρινίσει το πιλάφι μας.και προσθέτουμε νερό, ανακατεύοντας συνέχεια.
5. Τέλος, το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά και αν πιεί το νερό που έχουμε ρίξει, τότε ρίχνουμε και άλλο 1/2 ποτήρι νερό.
6. Το ξανατοποθετούμε πάνω στην φωτιά και ζεσταίνουμε το μίγμα μας.
7. Μόλις πάρει την τελευταία βράση το βγάζουμε και το σερβίρουμε...
από τον ChefΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΖΑΚΗΜέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου