Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Σπάτα, Άρτεμις - Μια απάντηση στον κ. Κρόκο πρόεδρο της ΔΕΠ (Δημοτική Επιτροπή Παιδείας)

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ Σπάτων-Αρτέμιδος, ο διευθυντής του Γ’ Δημοτικού Αρτέμιδος και πρόεδρος της ΔΕΠ, κ. Νίκος Κρόκος, θέλοντας να απαντήσει σε σχόλιο της στήλης, που δημοσιεύτηκε σε περασμένο φύλλο, «να παρακαμφθεί ο ψευτοσυνδικαλισμός των δασκάλων (εκπροσωπείται
από τον κ. Κρόκο), που θέλει δωδεκατάξια σχολεία και να γίνουν εξατάξια, που δεν χρειάζεται η χρονοβόρα διαδικασία αλλαγής των όρων δόμησης, ούτε τεράστια οικόπεδα» είπε: «Μπορώ και εγώ να μιλήσω για ψευτοδημοσιογράφους. Ήμουνα συνδικαλιστής, για πάρα πολλά χρόνια εκλεγμένος από τους δασκάλους. Έχουμε κάνει μεγάλους αγώνες για τα σχολεία. Δεν απαντώ σε εφημερίδες, απαντώ μέσα από την αίθουσα του ΔΣ».
Για όσους δεν γνωρίζουν, μία από τις διαφορές ενός εξαταξίου σχολείου με αυτή του δωδεκαταξίου έχει να κάνει με τις ώρες διδασκαλίας των δασκάλων. Απλά, στο εξατάξιο σχολείο ο δάσκαλος δεν συμπληρώνει τις εβδομαδιαίες διδακτικές ώρες και πρέπει να μπαίνει στο κόπο να πηγαίνει και σε άλλο σχολείο να διδάξει. Στο δωδεκατάξιο τις καλύπτει, χωρίς να μετακινηθεί. 

Πληροφορούμαι ότι ο κ. Κρόκος αγωνίζεται για τα σχολεία στην Αρτέμιδα από τις αρχές της δεκαετίας του 90. 
Δεν αμφισβητώ τους αγώνες του. 
Πιο είναι όμως το αποτέλεσμα; 
Μηδέν εις το πηλίκο. 

Οι περισσότεροι αγώνες των εκπαιδευτικών συνδικαλιστών της πόλης μας περιστρεφόταν στα εξής δύο γεγονότα: 
Α) να μην χαθεί κανένα δύευρω από το μισθό τους και 
Β) μήπως και διδάξουν κανένα δεκάλεπτο περισσότερο και πάθουν… υπερκόπωση!!!
Στη διεκδίκηση αυτών καθαρά ιδιοτελών δικαιωμάτων τους «έχωναν» και το θέμα της σχολικής στέγης, (όπως το ραπανάκι στη σαλάτα), για να μην ξεμπροστιάζονται τελείως.
Πριν αρχίσει/ουν τις κορώνες τους, η στήλη ερωτά τον κ. Κρόκο και κάθε άλλο «θιγόμενο» εκπαιδευτικό του πρώην Δήμου Αρτέμιδος.
Γιατί σήμερα μετά από τόσους αγώνες!!! ο Δήμος δεν έχει ούτε μία!!! ολοκληρωμένη μελέτη ούτε ένα οικόπεδο στην Αρτέμιδα για το κτίσιμο σχολείου; 

Στην ειδική συνεδρίαση που έγινε για την σχολική στέγη, οι κ. κ. Μπαρούτας, Αυγερινός, Περιφερειακοί σύμβουλοι είπαν. «Η περιφέρεια έχει χρήματα. Φέρτε μια μελέτη και οικόπεδο και η Περιφέρεια θα προχωρήσει στην κατασκευή σχολείου»
Στην ίδια συνεδρίαση, ο πρώην βουλευτής κ. Καντερές είπε: «Πότε πήγατε μια ολοκληρωμένη μελέτη με οικόπεδο κι αρνήθηκε ο ΟΣΚ να το κατασκευάσει»;
Σε αυτές τις παρεμβάσεις δεν ακούστηκε από κανέναν και από πουθενά κιχ.

Πληροφορούμαι ότι κάποιοι Σύλλογοι και Ενώσεις Γονέων ετοιμάζονται στην αρχή της μαθητικής χρονιά να αρχίσουν κινητοποιήσεις για το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Αλήθεια τι επιδιώκουν; 
Την απάντηση την δίνει η στήλη. «Φρου-φρού, αρώματα και να ακουγόμαστε».
 Μόνο αν παρέμβει ο Θεός, ίσως λυθεί το θέμα, έστω στα επόμενα τρία χρόνια.

Μια τοποθέτηση του αντιδημάρχου κ. Χρίστου Μάρκου δίνει απάντηση στο «δράμα». «Οι τελευταίες διοικήσεις του πρώην δήμου Αρτέμιδος δεν προχώρησαν σε σχεδιασμό κτισίματος σχολείων, επειδή το έργο αυτό δεν θα ολοκληρωνότανε κατά τη διάρκεια της θητείας τους»
Μια βροντερή αλήθεια που δεν χωρά αμφισβήτηση.

Κλείνω το σημείωμά μου με την εξής τοποθέτηση. 
Οι κινητοποιήσεις να έχουν ένα και μόνο θέμα. Πίεση στη διοίκηση για αγορά οικοπέδων για το κτίσιμο σχολείων. Είναι μοναδική ευκαιρία επειδή οι τιμές οικοπέδων έχουν μειωθεί σημαντικά.
Είναι προσχηματικό ότι δεν έχει χρήματα ο Δήμος. Κάλλιστα μπορεί να πουλήσει ανεκμετάλλευτα οικόπεδα που έχει στην κατοχή του και να αγοράσει οικόπεδο κατάλληλο για το κτίσιμο σχολείου. Υπάρχουν και άλλες λύσεις. Όμως αυτή νομίζω ότι είναι η προσφορότερη.
Και μια ευχάριστη είδηση. Στο 4ο Δημοτικό μετά εφοπλιστική παρέμβαση έφυγαν τα λουκέτα και οι αλυσίδες και για τον επόμενο χρόνο θα λειτουργήσει όπως ήταν. Προφανώς την αύξηση του ενοικίου, ή όλο το ενοίκιο θα καλυφθεί «εφοπλιστικά». 

Καλές διακοπές σε όλους.
Αρτέμιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου