Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο θηλασμός κάνει τα παιδιά ευφυέστερα

Άλλη μια μελέτη για τις ευεργετικές επιδράσεις του θηλασμού έδειξε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκειά του, τόσο πιο έξυπνα γίνονται τα παιδιά.
Επιστήμονες του Νοσοκομείου Παίδων Βοστόνης διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που θηλάζουν τα παιδιά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα βοηθούν να γίνουν πιο ευφυή και να παρουσιάζουν υψηλότερες επιδόσεις στα σχετικά τεστ.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Pediatrics, η μελέτη πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 1999 – 2002 με τη συμμετοχή 1,312 γυναικών από τη Μασαχουσέτη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και μετά τον τοκετό.

Οι γυναίκες έδωσαν μεταξύ άλλων πληροφορίες για τον χρόνο του θηλασμού, ενώ οι επιστήμονες υπέβαλαν εκείνες και τα παιδιά τους σε συγκεκριμένα τεστ νοημοσύνης, που ήταν ίδια για όλους.

Όπως διαπίστωσαν, τα παιδιά που θήλαζαν κατά το μεγαλύτερο μέρος της βρεφικής τους ηλικίας παρουσίαζαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ – τα οποία έκαναν όταν ήταν τριών και επτά ετών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες οι ευεργετικές επιδράσεις του θηλασμού είναι μεγαλύτερες ακόμη και όταν αυτός διαρκεί έναν μήνα περισσότερο, αφού τα παιδιά αποκτούν καλύτερη μνήμη και βελτιωμένες κινητικές ικανότητες.

«Αν οι μητέρες συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλο είναι το όφελος που υπάρχει για τα παιδιά, δεν θα έχουν κανένα δίλημμα για το αν πρέπει να θηλάζουν για πολύ καιρό», είπε η επικεφαλής της μελέτης, δρ Mandy Belfort.Ο θηλασμός κάνει τα παιδιά ευφυέστερα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου