Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ, πυρετώδεις συναντήσεις των «αρμοδίων» για ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΒOΡΕΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ

Στις 05-07-2013 πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ σύσκεψη με θέμα την Αποχέτευση στη περιοχή, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων κ.Τριάντη, εκπροσώπων της
Περιφέρειας Αττικής, της ΕΥΔΑΠ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος. Η απουσία του Δήμου Ρ-Π ηχηρή. Αντί να παρουσιασθούν οι θέσεις των τοπικών κοινωνιών, επιτρέπουμε σε όσους αδιαφορούν για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ των περιοχών της Ανατολικής Αττικής, να μας απειλούν και να εκβιάζουν και με πρόστιμα.
Ακόμη επιτρέπουμε σε άλλους ενδιαφερόμενους (διοίκηση Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος) χωρίς συστολή, να εκπονούν τα σχέδια περαιτέρω καταστροφής της περιοχής, αφού αποφάσισαν στο Πλατύ Χωράφι να δημιουργήσουν παράλληλα με το ΚΕΛ, αμαξοστάσιο, συνεργείο επισκευών, δεξαμενές καυσίμων, σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, λειοτεμαχισμό αποβλήτων πρασίνου κλπ. Προσεχώς προγραμματίζουν και άλλα «αναπτυξιακά» έργα όπως, καύσεις για παραγωγή ενέργειας κλπ κλπ.
Έτσι ολοκληρώνεται η φρίκη αφού, μαζί με τα επεξεργασμένα ύδατα από τα λύματα, θα εκβάλλουν στον Άγιο Νικόλαο και τα ανεπεξέργαστα λύματα όταν θα υπάρχουν αστοχίες (στατιστικά συμβαίνει συχνά), παρέα με δεκάδες βυτιοφόρα που θα μεταφέρουν τη λυματολάσπη, ίσως και με φορτηγίδες μέσω θαλασσίων οδών, μαζί με τις τεράστιες στήλες βιοαερίου που θα καίνε διαρκώς όπως στο Σκαραμαγκά. Παράλληλα θα έχουμε και δεκάδες απορριμματοφόρα, αλλά και βυτιοφόρα μεταφοράς καυσίμων. Τι μέλλον !! Είναι βέβαιο ότι είναι θέμα χρόνου οι φιλόξενες περιοχές μας να χάσουν τους πολυπληθείς επισκέπτες, να χαθούν εισοδήματα, θέσεις εργασίας, να ερημώσουν.
Καλούμε τις τοπικές κοινωνίες των Σπάτων και της Αρτέμιδος, της Ραφήνας και του Πικερμίου να κινητοποιηθούν και στη θέση του ΚΕΛ να δημιουργηθεί ένα διαδημοτικό θεματικό παλαιοντολογικό πάρκο. Τα πικερμικά παλαιοντολογικά ευρήματα, αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας και για το λόγο αυτό έχει προταθεί από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, η κατασκευή στο χώρο αυτό ενός μουσείου για να εκτίθενται τα εκθέματα. Φοιτητές από όλο το κόσμο θα συμμετέχουν στις ομάδες εξερεύνησης του παλαιοντολογικού πλούτου στη περιοχή, Πανεπιστήμια από κάθε γωνιά θα επισκεφθούν την Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας, όπως και κάθε επισκέπτης της Αττικής.
Αυτά συνδεδεμένα με τα θαλάσσια απολιθώματα στη παράκτια ζώνη και σε σύνδεση με το Μουσείο και το Ναό της Αρτέμιδος στη Βραυρώνα και με τα σπουδαία ευρήματα και το Μουσείο του Μαραθώνα, ανοίγουν ευρύτατες προοπτικές στους όμορους Δήμους. Οι πολλοί επισκέπτες θα δώσουν κίνητρο για αισθητικές παρεμβάσεις και βελτιώσεις των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στις υποδομές της περιοχής. Η δημιουργία παράκτιων πεζόδρομων σε όλη τη διαδρομή Βραυρώνα – Ραφήνα – Μαραθώνας (με αναγκαίες παρεκκλίσεις) θα γίνουν παράθυρα με θέα τη θάλασσα για τους επισκέπτες. Οι εξειδικευμένες υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θα γίνουν βατήρας για ανάπτυξη και απασχόληση στη περιοχή και όχι τα ΚΕΛ.
Αποχέτευση ΤΩΡΑ. ΟΧΙ ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι
Οι κάτοικοι παράλληλα απαιτούν Αποχέτευση ΤΩΡΑ. Τέλος στο αίσχος των βόθρων και των βόθρο-λυμάτων στους δρόμους. Άμεση σύνδεση με τη Ψυτάλλεια και παράλληλη δημιουργία αποχετευτικών δικτύων. Εναλλακτικά έχει προταθεί η όδευση των λυμάτων στη Παιανία. Σε αυτούς τους στόχους έχει συμπορευτεί η συντριπτική πλειοψηφία των συλλόγων και σωματείων των δύο Δήμων, έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες συγκεντρώσεις, συσκέψεις, ημερίδες, παρεμβάσεις σε Υπουργεία, Περιφέρεια, Γ.Γ Υδάτων, ΕΥΔΑΠ κλπ, έχουμε συλλέξει χιλιάδες υπογραφές από κατοίκους στο Δήμο Ρ-Π.
Τι κάνουν όμως οι δικοί μας αρμόδιοι??
Η Διοίκηση του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος σε κατάφωρη αντίθεση με τους κατοίκους, διαρκώς διολισθαίνει σε αποφάσεις καταστροφικές για τις περιοχές μας. Βαφτίζει «αναπτυξιακά» τα έργα που καταδικάζουν οριστικά το τόπο μας και επάξια κερδίζουν το τίτλο βάρβαροι επιδρομείς.
Αντίθετα το Δ.Σ του Δήμου Ρ-Π με την ομόφωνη απόφαση του 16/2011, που την επικαιροποίησε στις 09/07/13, διαμόρφωσε ανάχωμα, αφού δεν δέχεται ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Όμως ο Δήμαρχος Ρ-Π με τη στάση του, δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά. Αντί να προωθεί με τρόπους αποτελεσματικούς αυτές τις αποφάσεις με στόχο τη τελική δικαίωση, με τη μεθοδευμένη αδράνεια, την ηχηρή σιωπή, την απουσία, την εναντίωση σε όποιον προσπαθεί, λες και επιδιώκει να περνά ο χρόνος και να υπογραφεί το ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Και αν γίνει…….
Ποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τέτοια λύση (!) και να ανακοινώσει εμφατικά ότι, εγώ αγωνίστηκα, δεν εισακούστηκα, τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξω αποχέτευση και να κλείσω τους βόθρους (!). Η επικείμενη καταστροφή της περιοχής θα στιγματίσει ανεξίτηλα και θα μαυρίσει πολιτικά όποιον επενδύει σε τέτοια υποκριτική και εξυπνακίστικη «λογική». Όλοι πρέπει να δεσμευτούν ότι δεν θα αποδεχθούν ποτέ ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αποχωρεί από τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δήμου Ρ-Π
Καταγγέλλουμε τη παρελκυστική τακτική που ακολουθείται και οδηγεί αντικειμενικά στη σιωπηρή αποδοχή ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι. Να τι λέγαμε όταν ανακοινώσαμε τη συμμετοχή μας στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή «…...... ο αταλάντευτος αγώνας που είναι ανάγκη να διεξαχθεί, αποτελεί το κριτήριο και συναρτάται με τη παραμονή μας στη Διαπαραταξιακή……». Η στάση αυτή της αποχώρησης μας, δεν σημαίνει παραίτηση από τον αγώνα, αντίθετα ένταση των προσπαθειών για να αναπτυχθεί ένα κίνημα κατοίκων που θα επιβάλλει τις λύσεις που έχουν ανάγκη οι περιοχές.
Τι θα κάνει όμως ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ κάθε νυν ή υποψήφιος Σύμβουλος ή Δήμαρχος για να αποτραπεί η καταστροφή?
Τώρα όμως που πλησιάζει η κρίσιμη ώρα των αποφάσεων, ΟΛΟΙ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κρύβονται πίσω από κάθε είδους παραβάν. Είναι η ώρα της εγρήγορσης, της κινητοποίησης και όλοι πρέπει να είναι παρόντες. 
Καλούμε τους κατοίκους σε αταλάντευτο αγώνα μέχρι τη τελική δικαίωση. Η περαιτέρω κλιμάκωση των μορφών του αγώνα, θα αποφασιστούν σε συσκέψεις που θα συγκληθούν για αυτό το σκοπό.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ, ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου