Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η αλήθεια για τη ληστεία στον Πάριο

Γιατί οι δράστες επέστρεψαν τα 40.000 ευρώ.Ήταν λάτρεις του Γιάννη Πάριου οι ληστές του, που όταν έμαθαν ότι τα 40.000 ευρώ που είχαν αρπάξει από συνεργάτη του, ανήκαν στον τραγουδιστή, τα
επέστρεψαν.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής, όπως αναφέρει η Espresso, όχι μόνο τους συγχώρεσε, αλλά και ζήτησε να μη διωχθούν ποινικά. Όμως, οι δράστες παραμένουν στη φυλακή.

«Οι εντολείς μου», λέει στην εφημερίδα ο δικηγόρος των τριών συλληφθέντων, «έμαθαν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι η βαλίτσα με τα 40.000 ευρώ που είχαν στην κατοχή τους ανήκε στον Γιάννη Πάριο, έναν άνθρωπο που λατρεύουν, και κίνησαν άμεσα τις διαδικασίες για να του τα επιστρέψουν. Όπως και έγινε…

Λίγες ημέρες μετά την κλοπή, στις 15 Οκτωβρίου του 2012, συντάχθηκε ιδιωτικό συμφωνητικό και ο στενός συνεργάτης του κ. Πάριου, Στέργιος Θαλάσσης, παρέλαβε τα 40.000 ευρώ. Ωστόσο, αν και οι κατηγορούμενοι επέστρεψαν το ποσό στον τραγουδιστή, γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο μέσω εκπροσώπου του ενώπιον της ανακρίτριας, αποσαφηνίζοντας ότι δεν επρόκειτο για ληστεία, όπως αρχικώς είχε διατυπωθεί εκ παραδρομής, αλλά για απλή κλοπή, παρ’ όλα αυτά αδίκως συνεχίζεται η κράτησή τους στις φυλακές Κορυδαλλού και χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό».

Όπως τόνισε ο κ. Καλογριδάκης, «ο κ. Πάριος δέχτηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν δείξει ειλικρινή μεταμέλεια και τους συγχώρεσε. Ζήτησε να μη διωχθούν ποινικά. Οι Αρχές όμως δεν το έκαναν δεκτό. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι με πρόσφατο νόμο ορίζεται πως σε περίπτωση επιστροφής χρημάτων στον παθόντα παύει οριστικά η δίωξη».

Οι τρεις Ρομά πάντως και άλλοι τρεις που αναζητούνται κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που έκανε ληστείες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου