Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Προσφυγή Ρέστη για την αποφυλάκιση του

Ζητεί την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων
Προσφυγή κατά του εντάλματος της προσωρινής του κράτησης κατέθεσε ο εφοπλιστής Βίκτωρ
Ρέστης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια κ. Ρέα Κατσιβέλη για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Τέσσερις ημέρες μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του ο επιχειρηματίας, με προσφυγή του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητεί την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής αφορούν σε δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ το οποίο εκταμίευσε η -ιδιοκτησίας του ομίλου Ρέστη First Business Bank (FBB) και μέσα από σειρά κινήσεων, τα χρήματα, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, κατέληξαν σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον ίδιο.

Ο εφοπλιστής, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί και μάλιστα την περασμένη Παρασκευή λίγο πριν ξεκινήσει την απολογία του στην ανακρίτρια είχε επιστρέψει το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ (συν τους νόμιμους τόκους) για λόγους ηθικής τάξης, με επιφύλαξη και μέχρι να τα διεκδικήσει από συνεργάτη του τον όποιο φέρεται να έχει κατονομάσει στην ανάκριση και ως υπαίτιο για το επίμαχο δάνειο.

Το συνολικό ποσό που τελικά κατέβαλε στον εκκαθαριστή της FBΒ με επιταγή συν τους νόμιμους τόκους ανέρχεται στα 6,2 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσφυγή του ο Β. Ρέστης αναφέρει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, όπως αναφέρουν ανακρίτρια και εισαγγελέας στη διάταξη που εξέδωσαν μετά την απόφαση για προφυλάκισή του.

Η προσφυγή του επιχειρηματία αναμένεται να κριθεί το επόμενο διάστημα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου