Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Σύλληψη δύο ατόμων για εκβιασμό επιχειρηματία

Απειλούσαν τον ίδιο και την οικογένειά του και ζητούσαν 100.000 ευρώ
Δύο υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 57 και 49 ετών, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες σε υπόθεση εκβίασης
σε βάρος 61χρονου επιχειρηματία.

Οι Γεωργιανοί συνελήφθησαν στο δημοτικό διαμέρισμα Αρκαλοχωρίου του δήμου Μίνωα Πεδιάδος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, για κατοχή μαχαιριών, ενώ από την ενεργούμενη προανάκριση, προέκυψε ότι κατά τους τελευταίους μήνες εκβίαζαν επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στο δημοτικό διαμέρισμα Κουνάβων του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων.

Όπως κατήγγειλε ο επιχειρηματίας, είχε δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος επικαλούμενος απειλές σε βάρος της επιχείρησης και της σωματικής ακεραιότητας των μελών της οικογένειάς του, απαιτούσε την άμεση καταβολή 100.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο συλληφθέντων κατασχέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις στη γεωργιανή γλώσσα, στις οποίες, όπως εξακριβώθηκε, διατυπώνονταν απειλές εναντίον του επιχειρηματία και μέλους της οικογένειάς του, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Κατασχέθηκαν, επίσης, τρία μαχαίρια.

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθέντες οδηγούνται ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου