Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέργιος Τσίρκας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Δήμου Μαραθώνος κ. Αντώνης Σκουρής παραβρέθηκαν την
Τετάρτη 24 Ιουλίου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, στο υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου, Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης - Περιβαλλοντικό ισοζύγιο και άλλες διατάξεις και εξέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις Συλλόγων της πόλης μας και του Δήμου Μαραθώνος όπως:
α) Τα υπέρογκα πρόστιμα και τρόποι που πρέπει να βρεθούν για την ελάφρυνση ή μείωσή τους, δηλαδή ο συντελεστής παλαιότητας να αλλάζει ανά δεκαετία δηλαδή από το 1983 έως το 1993 να γίνει 0,3 και από το 1993 έως το 2003 να γίνει 0,6 . Ο χρόνος αποπληρωμής να γίνει τουλάχιστον σε εξήντα δόσεις και η προθεσμία για την τακτοποίηση να μην έχει χρονικό ορίζοντα.
β) Να γίνεται σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και σε εκτός σχεδίου περιοχές, όπου δεν υπάρχει δίκτυο, χωρίς να ερωτάται το Δασαρχείο.
γ) Οποιαδήποτε πολεοδομική άδεια όπως επισκευών, υγιεινής κλπ. να θεωρείται ως άδεια και να επιτρέπεται να υπολογιστεί το πρόστιμο με τον συντελεστή 1.
δ) Ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του ο Δήμος Μαραθώνος ζήτησε επίσης όπως η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 6 του Ν. 2052/92 να αντικατασταθεί και να επιτραπεί η σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας και στις εκτός σχεδίου περιοχές, με την απαραίτητη προϋπόθεση την προγενέστερη από τη σύσταση έκδοση νόμιμης οικοδομικής άδειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου