Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΩΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ 2012-2013»

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου του Μαραθωνίου Δρόμου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης του Δήμου Μαραθώνος για τη ανάδειξή του ως
νικητής προορισμός του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας 2012-2013 European Destinations of Excellence, EDEN VI» με θέμα «Προσβάσιμος Τουρισμός».
Το βραβείο για την ιδιαίτερα τιμητική αυτή φετινή Ευρωπαϊκή διάκριση του Δήμου μας παρέλαβε ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος. Τη βράβευση έκανε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο οποίος στην ομιλία του αφού αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος και στις προτεραιότητες του Υπουργείου Τουρισμού, αναφορικά με την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στη χώρα μας, εξήρε τις «ιδιαίτερα σημαντικές τουριστικές δραστηριότητες προσβασιμότητας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Μαραθώνος».
Στην εκδήλωση έγινε και η βράβευση του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου Κρήτης που απέσπασε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό, βραβείο που παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Βασιλάκης από τη Γενική Δι­ευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής και Οργάνωσης Υπουργείου Τουρισμού κα Μπόγρη.

Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων του Δήμου Μαραθώνος κ. Μάκης Κουλουμπής έκανε εκτενή παρουσίαση, με πληθώρα φωτογραφιών στην οθόνη, ιστορικών στοιχείων και τουριστικών αξιοθέατων της πόλης, καθώς και της πολύ σοβαρής και υπεύθυνης δουλειάς που γίνεται στο Δήμο στους τομείς της τουριστικής ανάπτυξης και της προσβασιμότητας ατόμων με κινητικές δυσκολίες.
Η τελετή περιελάμβανε επίσης περιήγηση των καλεσμένων με πούλμαν στο Εθνικό Πάρκο και στην παραλία Σχοινιά, έκθεση τοπικών αγροτι­κών προϊόντων της Μαραθώνιας γης και δεξίωση στους κήπους του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου.

Την άρτια οργανωμένη από το Υπουργείο Τουρισμού εκδήλωση, στην οποία υπήρχε και ταυτόχρονη μετάφραση στα Αγγλικά και στη νοηματική γλώσσα, τίμησαν με την παρουσία τους o Πρέσβης της Κροατίας κ. Ivan Velimir Starčević, ο Πρέσβης της Λιθουανίας κ. Alfonsas Eidintas, ο Γ.Γ. Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Δέσποινα Αφεντούλη, στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ. εκπρόσωποι της Πρεσβείας της Ουγγαρίας, της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, ο τ. Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Σπύρος Ζαγάρης, καθώς και αρκετοί Παραολυμπιονίκες αθλητές.
Μαραθώνας 29 Ιουλίου 2013
Το Γραφείο Τύπου και Δημ. Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου