Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Έως το 2016 η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης

-Ισχύει για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ-Από 1% έως 4% ο συντελεστής-Εξαιρούνται οι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ μακροχρόνια άνεργοι και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας

Την παράταση της καταβολής της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης για ακόμα ένα έτος, ως το 2016 προβλέπει το νέο μνημόνιο, όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν για το ελληνικό πρόγραμμα η οποία δόθηκε το απόγευμα στη δημοσιότητα.

Η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης επιβάλλεται συνεχώς από το 2009, έληγε κανονικά το 2015 και θα συνεχίσει να υπολογίζεται με συντελεστή 1 έως 4%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Από την καταβολή της εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον εν λόγω οργανισμό, εφόσον κατά το χρόνο της βεβαίωσης δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της Κομισιόν, η σχετική νομοθετική διάταξη θα πρέπει να έχει περάσει από τη Βουλή το αργότερο έως τον Νοέμβριο του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου