Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Μίσθωση αιγιαλού: Οι Μαυρογιαλούροι επανήλθαν!!!

Τον χειρότερο και πλέον παλαιοκομματικό εαυτό του θυμήθηκε το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσει τις πελατειακές και αμαρτωλές του σχέσεις με κάποιους δήμαρχος, "εκπρόσωποι και προστάτες" των οποίων υπάρχουν στην Βουλή.

Το ιστορικό: Το απίστευτο μπέρδεμα με το τίμημα χρήσης αιγιαλού που καταβάλλουν τα ξενοδοχεία στους δήμους είναι γνωστό.
Μετά από ατελείωτες ώρες συσκέψεων, συνεννοηήσεων και ξανά συσκέψεων και συνεννοήσεων, και σχετική πρόταση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και με την σύμφωνη γνώμη της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, προστέθηκε στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο το άρθρο 27 που αναφέρει:
"Άρθρο 27
Καθορισμός ανταλλάγματος για τη χρήση αιγιαλού Το εδάφιο Γ΄ της παραγράφου 4 του άρθρου 13 του ν. 2971/2001 τροποποιείται ως εξής : «Το αντάλλαγμα το οποίο μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας πλην Τ.Δ.Κ. σε όμορα κύρια τουριστικά καταλύματα και καταβάλλεται στο Δημόσιο υπολογίζεται για το έτος 2013 από τον πολλαπλασιασμό του ενός πέμπτου (1/5) της τιμής απλού δίκλινου δωματίου μετά λουτρού, χωρίς λοιπές επιβαρύνσεις, όπως η τιμή αυτή δηλώνεται στο Ξ.Ε.Ε. για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση επί τον αριθμό των κλινών»."
Έως πέρυσι ίσχυε η καταβολή του ½ της τιμής του δωματίου , με βάση τις κατώτερες τιμές που προσδιόριζε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος με απόφαση του ΔΣ κάθε χρόνο, που όμως από πέρυσι έπαψε να εκδίδει κατόπιν κοινοτικής οδηγίας.
Οι Δήμοι ζητούν πλέον από τους ξενοδόχους 8πλάσια έως και δεκαπλάσια ποσά σε σχέση με προηγούμενα χρόνια με βάση τις τιμές πόρτας που δηλώνονται και φυσικά όλοι γνωρίζουμε το «πόσο εισπράττονται» !!!
 Χθες όμως αντιπροσωπεία δημάρχων έκανε παρέμβαση στο ΠΑΣΟΚ και ζήτησε την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης και για λόγους μικροπολιτικής ο ΓΓ της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας ζήτησε την αλλαγή του 1/5 και επαναφορά τους ½ της μέσης τιμής του δωματίου προφασιζόμενος ότι δήθεν δεν βγαίνουν οι προϋπολογισμοί των Δήμων.
Βέβαια οι προϋπολογισμοί των ξενοδοχείων βγαίνουν ...ευκολότερα, παρότι καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκα και αδικαιολόγητα με την παροχή ποσά στους δήμους.
Φαίνεται ότι κάποιοι είναι αμετανόητοι στο να θυσιάζουν την βιωσιμότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στον βωμό της μικροπολιτικής διαχείρισης και του δημόσιου κορβανά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου