Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ομοσπονδία Εξωραιστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Αρτέμιδος - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Γ.Γ. κ. ΤΡΙΑΝΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
15/07/2013
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Γ.Γ. κ. ΤΡΙΑΝΤΗ
Τα μέλη της Επιτροπής ΚΕΛ της Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τους κ.κ. Πιτσιγαυδάκη Ε, Καραπιδάκη Σ, Βλάχο Η, Στράγκα Ε και Κωνσταντουράκης Ν συναντήθηκαν στις
10/7/2013, με τον Γ.Γ. Υδάτινων Πόρων, στα γραφεία του ΥΠΕΚΑ, και συζήτησαν επί δύο και πλέον ώρες το θέμα της αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική και της λειτουργίας ΚΕΛ στο Πλατύ Χωράφι.
Ο κ. Τριάντης ήταν –σχεδόν– κάθετος ως προς την λύση στο Πλατύ χωράφι.
Όταν η Ομοσπονδία εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της στην εκβολή αγωγού στη θάλασσά μας, και πρότεινε τη λύση Ψυττάλειας, απάντησε πως η λύση Ψυττάλειας δεν είναι εφικτή, και πως η μοναδική λύση είναι αυτή στο πλατύ χωράφι και τούτο διότι κανένας δήμος δεν υπέβαλλε προμελέτη για εναλλακτική πρόταση οπότε η πολιτεία αναγκάστηκε να επικαιροποιήσει την υπάρχουσα μελέτη της ΕΥΔΑΠ.. 
Όσον αφορά την πρόταση λειτουργίας ΚΕΛ στο δήμο Παιανίας δήλωσε πως «αυτή δεν είναι βιώσιμη». Όταν του αναφέραμε πως ο δήμος Ραφήνας επικαιροποίησε στις 8/7/13 την απόφαση του Δ.Σ. να μην επιτρέψουν με κανέναν τρόπο τη λειτουργία ΚΕΛ στο πλατύ χωράφι, απάντησε: Τότε ή ελάτε με μία προμελέτη για εναλλακτική πρόταση (ο δήμος ή η Ομοσπονδία) ή θα πληρώσετε τα πρόστιμα από την Ε.Ε. 

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Ομοσπονδία ζητά από τον δήμο να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση μίας νέας προμελέτης για εναλλακτική λύση η οποία θα διασφαλίζει την προστασία της θάλασσάς μας και δεν θα επιτρέψει την υλοποίηση της καταστρεπτικής για την πόλη μας επικαιροποιημένης μελέτη της ΕΥΔΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου