Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Σύγκρουση τρένων με δεκάδες τραυματίες στην Ελβετία

Είναι το τέταρτο σοβαρό περιστατικό με τρένο μέσα σε περίπου ένα μήνα: προηγήθηκε ο Καναδάς, η Γαλλία και η Ισπανία με τους 80 νεκρούς.Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν αργά το απόγευμα της
Δευτέρας στο Γκρανζ-πρε-Μαρνάν, στο καντόνι του Βο της Ελβετίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περί τους 40 επιβαίνοντες, από τους
οποίους οι τέσσερις είναι σοβαρά.

Πριν ακόμη συνέλεθει η Ευρώπη από τους 80 νεκρούς στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας, είναι το τέταρτο σοβαρό περιστατικό με τρένο μέσα σε περίπου ένα μήνα: προηγήθηκε ο Καναδάς, η Γαλλία και η Ισπανία.
Οι αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν μετωπικά στο σταθμό, ενώ η μία από αυτές μόλις είχε σταματήσει, λέει επιβάτης στην ελβετική ιστοσελίδα 24 Heures.

Η μία αμαξοστοιχία κατευθυνόταν στη Λωζάνη ενώ η δεύτερη ερχόταν από αυτή. Η τηλεόραση της γαλλόφωνης Ελβετίας έκανε λόγο για 30 τραυματίες ενώ ένα γερμανόφωνο κανάλι μετέδωσε ότι υπάρχουν 44 τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Κατά την 24 Heures, αγνοείται η τύχη του μηχανοδηγού μίας από τις δύο αμαξοστοιχίες. Είναι πιθανό να υπάρχουν και νεκροί λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης, εκτιμά αυτόπτης.

«Πολλοί επιβάτες τραυματίστηκαν και δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επιτόπου» ανέφερε από την πλευρά της η ιστοσελίδα της εφημερίδας 20 Minutes.
Στο σημείο του ατυχήματος, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα Βέρνη, έχουν σπεύσει αστυνομικοί, πυροσβέστες και πολλά ασθενοφόρα.

Τα αίτια παραμένουν για την ώρα αδιευκρίνιστα.

Όπως ανακοίνωσαν οι Ομοσπονδιακοί Σιδηρόδρομοι (CFF) διακόπηκε η κυκλοφορία σε ένα τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

Τον περασμένο μήνα τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη τρένου που μετέφερε πετροχημικά στον Καναδά, ακολούθησε στις 12 Ιουλίου ο εκτροχιασμός στο Παρίσι με έξι νεκρούς και την περασμένη εβδομάδα ο εκτροχιασμός στην Ισπανία με 80 νεκρούς.
δηρόδρομοι (CFF) διακόπηκε η κυκλοφορία σε ένα τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου