Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Με επιτυχία ανέβηκε η θεατρική παράσταση «Το αίμα θυμάται»

Η θεατρική παράσταση του έργου του Θόδωρου Δαλάκογλου «ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΥΜΑΤΑΙ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Πετρινόλη δόθηκε με μεγάλη επιτυχία στις Δημοτικές Κοινότητες
Αναβύσσου και Παλαιάς Φώκαιας. Ήταν μια παραγωγή του Νομικού Προσώπου «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού.
Παλιοί Αναβυσσιώτες και Φωκιανοί, αλλά και πολλοί νέοι γέμισαν ασφυκτικά τις αίθουσες εκδηλώσεων των Δημοτικών Σχολείων Αναβύσσου και Φώκαιας και παρακολούθησαν με υγρά μάτια μια θεατρική παράσταση που ιστορούσε τη ζωή και τα βάσανα των κατοίκων της Αναβύσσου, προσφύγων, Αρβανιτών και Βλάχων, κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα.
Μέσα στην πλοκή του έργου, υπήρχαν χοροί από τα χορευτικά της Αναβύσσου και της Φώκαιας, ζωντανή παραδοσιακή μουσική από τετραμελές συγκρότημα, προβολή βίντεο με συνεντεύξεις και φωτογραφίες παππούδων που δεν ζουν πια.
Πάνω από σαράντα ντόπιοι ερασιτέχνες ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές, δούλεψαν μήνες με την οργάνωση και την καθοδήγηση του Γιώργου Πετρινόλη για να αποδώσουν το συγκινητικό κείμενο του Θόδωρου Δαλάκογλου και να δημιουργήσουν μια παράσταση που θα τη θυμούνται οι Αναβυσσιώτες και οι Φωκιανοί για καιρό.
Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Τζιβίλογλου και Μανώλης Τσαλικίδης και πολλοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου