Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Συναυλία – αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο από τη Χορωδία του Συλλόγου Λυκουρίζα Λαγονησίου

Μια όμορφη βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο μας στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο χάρισε η Χορωδία του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου «Λυκουρίζα Λαγονησίου» σε όλους
όσους κατέκλυσαν το αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου το Σάββατο 30 Απριλίου 2013.

Στη συναυλία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου, τα μέλη της χορωδίας ερμήνευσαν με μοναδικό τρόπο μερικά από τα σημαντικότερα τραγούδια του Έλληνα ποιητή και στιχουργού, τραγούδια που «έντυσαν» με τη μουσική τους κορυφαίοι συνθέτες όπως είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίμης Πλέσσας, ο Μάνος Λοϊζος, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης και πολλοί ακόμα.

Οι θεατές που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης ήρθαν για μια ακόμα φορά σε επαφή με τον άμεσο, λαϊκό, αλλά συγχρόνως ποιητικό λόγο του Λευτέρη Παπαδόπουλου μέσα από ένα ανθολόγιο των ωραιότερων τραγουδιών του που σφράγισαν την ελληνική δισκογραφία και συγκινούν διαχρονικά το κοινό. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε μεγάλες επιτυχίες που έχουν αντέξει στο πέρασμα του χρόνου όπως είναι «Οδός Αριστοτέλους», «Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες», «Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν», «Ξημερώνει Κυριακή», «Νανούρισμα», «Χρόνια χελιδόνια», «Θα πιω απόψε το φεγγάρι», «Αυτά τα χέρια», «Άπονη ζωή» κ.α.

Το αφιέρωμα αυτό ήταν μια ελάχιστη τιμή στο τεράστιο - σε ποσότητα και αξία - έργο του Λευτέρη Παπαδόπουλου που για 50 και πλέον χρόνια μας έχει προσφέρει περισσότερα από 1.200 τραγούδια ερμηνευμένα από τις μεγαλύτερες φωνές της Ελλάδας.
Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Βαγγέλης Ζεκάκος (πρόεδρος του Συλλόγου Λυκουρίζα) και Γιώργος Τζιβίλογλου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημήτρης Λιοδακάκης, η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυβίων κα Μαργαρίτα Στουραϊτη, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Βαγγέλης Μιχάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου