Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

«Μεγάλο λάθος» το μνημόνιο λένε τρεις στους τέσσερις

Λανθασμένη χαρακτηρίζουν τρεις στους τέσσερις πολίτες την απόφαση να ακολουθήσουμε τις υποδεικνυόμενες λύσεις των μνημονίων πριν από τρία χρόνια σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας
«Οικονομικό Βαρόμετρο» της εταιρίας ALCO για λογαριασμό του ΕΒΕΑ ενώ μόνο το 18% στηρίζει την υιοθέτηση της μνημονιακής πολιτικής

Στην ερώτηση πολλαπλών επιλογών σχετικά με την διαπραγματευτική στάση που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση απέναντι στην τρόικα, περισσότεροι από 5 στους 10 (56%) υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να σκληρύνει την στάση της. Δύο στους δέκα ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και μόλις 1 στους 10 ζητά τη διατήρηση της ίδιας στάσης.

Στην ερώτηση για την ανάγκη αλλαγών σε επίπεδο προσώπων, το 49% θεωρεί βασική την ανάγκη για ανανέωση στα πρόσωπα που σχετίζονται με το κοινωνικό κράτος και την καθημερινότητα, ενώ 3 στους 10 πιστεύουν ότι οι αλλαγές προσώπων πρέπει να εστιαστούν στο υπουργείο οικονομικών.

Παράλληλα η πλειοψηφία των πολιτών είναι απαισιόδοξοι για την πορεία των δημόσιων οικονομικών σε ποσοστό 72%, ενώ μόλις το 17% είναι αισιόδοξοι.

Όσο για την πορεία των προσωπικών τους οικονομικών, σχεδόν 8 στους 10 (77%) συμμετέχοντες είναι απαισιόδοξοι, ενώ μόλις το 13% διατηρεί τάσεις αισιοδοξίας.

Η έρευνα διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 23 και 26 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω από όλη την Ελλάδα, μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου