Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πώς εξελίσσεται η διαφορά ΔΕΠΑ – Περιστέρη

Κρίσιμης σημασίας για την ευστάθεια του συστήματος, αλλά και για το μέλλον της αγοράς ηλεκτρισμού θεωρείται, σύμφωνα με το Energypress, η προσωρινή απόφαση που εξέδωσε την
περασμένη Πέμπτη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, στην αίτηση προσωρινών μέτρων της Ήρων Θερμοηλεκτρική, συμφερόντων Γιώργου Περιστέρη. Η υπόθεση αφορά στο εξώδικο που είχε αποστείλει στην Ήρων η ΔΕΠΑ ζητώντας την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών, υπό τη δαμόκλειο σπάθη της διακοπής τροφοδοσίας.

Η Ρυθμιστική Αρχή την περασμένη Πέμπτη έκρινε ότι τα ζητήματα που εγείρονται από την αίτηση της Ήρων Θερμοηλεκτρική είναι κρίσιμα και καλεί τη ΔΕΠΑ να υποβάλει στην αρχή πλήρεις και τεκμηριωμένες απόψεις για τα όσα αναφέρονται σε αυτήν. Στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ΔΕΠΑ θα αποστείλει τις απόψεις της και στη συνέχεια η ΡΑΕ θα εξετάσει την υπόθεση, η ανεξάρτητη αρχή ζητεί από την εταιρεία να μην προχωρήσει στη διακοπή της παροχής αερίου ή να προβεί σε άλλη ενέργεια που θα μπορούσε να επηρεάσει την ενεργειακή τροφοδοσία της χώρας.

Μάλιστα όπως επισημαίνει η Ρυθμιστική Αρχή, πιθανή διακοπή της παροχής αερίου, με την οποία έχουν απειληθεί όχι μόνο οι μονάδες της Ήρων αλλά συνολικά οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί της χώρας, θέτουν υπό αμφισβήτηση το 30% περίπου της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου