Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Το χειροφίλημα του Καβαλιέρε στη νέα υπουργό

Μπορεί η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας να μετρά λίγες ώρες, έπειτα από την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, όμως αυτό δε σημαίνει ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δε θα
αδράξει την ευκαιρία να αποδείξει σε όλους ότι δεν έχει ξεχάσει το αγαπημένο του σπορ: το φλερτ.

Ντυμένος πάντα κομψά, έχοντας περιποιημένη με γεωμετρική ακρίβεια την κόμη του ώστε να μην πετάει ούτε τρίχα, με ανανεωμένη τη βαφή, με αψεγάδιαστη επιδερμίδα χάρη στα υψηλής ποιότητας καλλυντικά με τα οποία φροντίζει ανελλιπώς το πρόσωπό του, αλλά και με εμφανή τα σημάδια στον λαιμό του και πίσω από το αυτί του, αναμνηστικά παλαιότερων πλαστικών επεμβάσεων, ο Καβαλιέρε άσκησε και πάλι την γοητεία του.

Αυτή τη φορά, στόχος του ήταν η νέα υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Νούντζια Ντε Τζιρόλαμο, στην οποία πρόσφερε ένα από τα πιο παθιασμένα χειροφιλήματά του.

Τη στιγμή απαθανάτισαν φωτογράφοι και θαύμασαν από κοντά βουλευτές του Λαού της Ελευθερίας που χαμογελούσαν με τον πάντα πρόθυμο ηγέτη τους να γοητεύει τις κυρίες.

Η 38χρονη Ντε Τζιρόλαμο, στέλεχος του κόμματος του Μπερλουσκόνι, με σπουδές Νομικής, μπορεί να ονειρευόταν να ασχοληθεί μόνο με τη δικηγορία, όμως τελικά την κέρδισε η πολιτική. Η ίδια δήλωσε πως δεν είχε ποτέ φανταστεί ότι θα γίνει βουλευτής, πόσω μάλλον υπουργός. Ωστόσο, η ανέλιξή της ήταν ραγδαία, μόλις το 2007 έγινε συντονίστρια στην Φόρτζα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι, στο Μπενεβέντο από όπου κατάγεται και την επόμενη χρονιά εξελέγη βουλευτής με το κόμμα του Καβαλιέρε.

Παρ’όλα αυτά, το όνομά της έγινε περισσότερο γνωστό όχι για τις πολιτικές παρεμβάσεις της, αλλά για ένα «ραβασάκι» που της είχε στείλει ο Μπερλουσκόνι λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της.

Καθισμένη δίπλα στην επίσης νεοεκλεγείσα Γκαμπριέλα Τζαμάνκο, η Ντε Τζιρόλαμο τράβηξε την προσοχή του Καβαλιέρε, ο οποίος δεν έχασε στιγμή και τους έστειλε ένα σημείωμα, το οποίο έμελε να κάνει τον γύρο του ιταλικού Τύπου.

«Γκάμπρι, Νούντζια φαίνεστε πολύ καλά και οι δύο! Σας ευχαριστώ που μένετε εδώ, όμως, δεν είναι απαραίτητο. Αν έχετε κάποια ευγενική πρόσκληση για γεύμα, σας δίνω την άδεια να φύγετε! Πολλά φιλιά και στις δύο!!! Ο δικός ΣΑΣ πρόεδρος», έγραφε το γεμάτο… γλυκύτητα κείμενο.



Η απάντηση των δύο γοητευτικών κυριών δεν άργησε να έρθει: «Αγαπητέ, γλυκέ πρόεδρε. Τις ευγενικές προσκλήσεις τις δεχόμαστε μόνο από εσάς. Για εμάς είναι ευχαρίστηση να βρισκόμαστε εδώ».

Βέβαια, λίγα χρόνια αργότερα και ανάμεσα στα έδρανα του Κοινοβουλίου, την ευγενική πρόσκληση, η Ντε Τζιρόλαμο την έλαβε τελικά από τον βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Φραντσέσκο Μπότσα, με τον οποίο παντρεύτηκε, προκαλώντας τότε σάλο, καθώς ανήκουν σε δύο αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα.

Μπορεί να πέρασαν χρόνια, όμως, αυτό δε φαίνεται να το ξεχνά ο αντισυστημικός Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος δε χάνει ευκαιρία να ασκήσει ανούσια κριτική σε όλους. Για το ζεύγος Ντε Τζιρόλαμο, Μπότσα, λοιπόν, δήλωσε πως η σχέση τους αποδεικνύει τις ύποπτες συμφωνίες των δύο μεγάλων κομμάτων.

Θα ήταν σωστότερη η κριτική στο πρόσωπό της αν ο Γκρίλο εστίαζε στις γνώσεις της νέας υπουργού γύρω από τη ζωολογία και τη γεωγραφία, καθώς το 2011 είχε…εντυπωσιάσει όταν σε εμφάνισή της σε τηλεοπτική εκπομπή, δήλωσε πως η «βίδρα είναι πουλί» και πως «το Βένετο είναι περιοχή αγροτών».

Όλα αυτά, όμως, τα αγνοεί όχι μόνο ο Γκρίλο αλλά κυρίως ο Καβαλιέρε. Άλλωστε, έχει αποδείξει περίτρανα ότι δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι γνώσεις των κυριών με τις οποίες αρέσκεται να περνά ευχάριστα τις ώρες του.

Εξάλλου, ούτε η εγκυκλοπαιδική παιδεία της Μάρα Καρφάνια, αποτέλεσε κριτήριο για να την επιλέξει στη θέση της υπουργού Ίσων Ευκαιριών.

Ίσως για αυτό το λόγο, πολλοί να συγκρίνουν την Ντε Τζιρόλαμο με την τέως υπουργό και να την θεωρούν αντάξιά της, τουλάχιστον από πλευράς γοητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου