Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ολόκληρο οπλοστάσιο στο χωριό Μερόπη της Μεσσηνίας

Έτοιμος για… πόλεμο ήταν ένας 48χρονος που είχε μετατρέψει σε αποθήκη όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών στο σπίτι του στη Μεσσηνία! Μεταξύ των οκτώ όπλων που διατηρούσε στο οπλοστάσιό
του, βρέθηκε και ένα κλεμμένο.Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μελιγαλά που είχαν πληροφορίες για τον παράνομο οπλισμό, έστησαν οργανωμένη επιχείρηση για τη σύλληψη του 48χρονου και τον αιφνιδίασαν στο σπίτι του στην κοινότητα Μερόπη του δήμου Οιχαλίας. Εκεί κατέσχεσαν τρία μονόκαννα πολεμικά τυφέκια η κάννη του ενός εκ των οποίων είχε τροποποιηθεί, τρία περίστροφα, ένα περίστροφο κρότου με κομμένη κάννη, ένα ξύλινο τόξο με δέκα βέλη, ένα ξύλινο αστυνομικό κλομπ, 51 καψύλλια και 33 κάλυκες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, τρία τεμάχια βραδύκαυστο φιτίλι, 319,58 γραμμάρια πυρίτιδας σε διάφορες συσκευασίες, τρία κιλά και 3.804 γραμμάρια σκάγια σε διάφορες συσκευασίες μαζί με εξαρτήματα που χρησιμεύουν στην αναγόμωση φυσιγγίων!

Ο 48χρονος είχε ακόμη στην κατοχή του και μια κυνηγετική καραμπίνα με τέσσερα φυσίγγια για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή στο αστυνομικό τμήμα Περιφερείας Καλαμάτας στις 14 Απριλίου του 2012. Έτσι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας με κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, αλλά και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου