Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Άμυαλος χτύπησε εσκεμμένα φάλαινα όρκα: Το βίντεο που έχει εξοργίσει τους χρήστες του διαδικτύου (vid)

Οργή έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου και απαθανατίζει έναν άμυαλο άνδρα να πέφτει πάνω σε μια όρκα.Ένας άνδρας από τη Νέα Ζηλανδία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 550 ευρώ μετά την εμφάνιση ενός βίντεο που τον δείχνει να πηδάει σκόπιμα από μια βάρκα και να χτυπάει μια όρκα. Το πρόστιμο ανακοινώθηκε την Τρίτη μετά το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο στα ανοικτά του Ντέβονπορτ, στο Όκλαντ.

Το βίντεο καταγράφει τον 50χρονο άνδρα να πηδάει από ένα σκάφος αναψυχής, ενώ οι θεατές γελούσαν και τον ενθάρρυναν. Το βίντεο δείχνει τον άνδρα να πλατσουρίζει ακριβώς πάνω από μια αρσενική όρκα, αναφωνώντας: «Το άγγιξα». Στη συνέχεια έκανε μια δεύτερη προσπάθεια να ακουμπήσει τη φάλαινα.

Το βίντεο τράβηξε γρήγορα την προσοχή του Τμήματος Προστασίας της Νέας Ζηλανδίας, με αποτέλεσμα να επιβληθεί στον άνδρα πρόστιμο 550 ευρώ, όπως αναφέρει το Standard.

Ο Hayden Loper, ερευνητής του Τμήματος Διατήρησης της Νέας Ζηλανδίας, εξέφρασε το σοκ του για τις πράξεις του άνδρα. «Πρόκειται για ανόητη συμπεριφορά και δείχνει μια σοκαριστική αδιαφορία για την ευημερία των ζώων. Είναι εξαιρετικά ανεύθυνο», δήλωσε ο Loper.

«Οι όρκες είναι πάρα πολύ ισχυρά ζώα και αυτό θα μπορούσε πραγματικά να έχει τρομερή κατάληξη, είτε με τον τραυματισμό της τρομαγμένης φάλαινας είτε με τον τραυματισμό του άνδρα», συνέχισε.


Το περιστατικό προκάλεσε μια συζήτηση σχετικά με τη σημασία του σεβασμού της θαλάσσιας ζωής και της τήρησης των νόμων για τη διατήρηση της, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η ευημερία τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου