Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Έδεσαν χειροπόδαρα και λήστεψαν έναν άνδρα στο Μεσολόγγι

  Η άγρια ληστεία που είχε γίνει τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου του 2023 σε βάρος ενός άνδρα σε περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου, εξιχνιάστηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας που κράτησαν πέντε μήνες και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δυο εκ των τεσσάρων Ελλήνων που την διέπραξαν. Τότε, οι δράστες μαζί με δυο συνεργούς τους που παραμένουν άγνωστοι, είχαν εισβάλει φορώντας κουκούλες full face και γάντια εργασίας στο σπίτι του θύματος, τον ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού και, αφού τον έδεσαν χειροπόδαρα με μονωτική ταινία και τον φίμωσαν, άρχισαν να τον χτυπούν για να τον αναγκάσουν να τους δείξει πού έκρυβε χρήματα.



Οι κακοποιοί άρπαξαν από το σπίτι 6.500 ευρώ, κοσμήματα, τραπεζικές κάρτες, βιβλιάρια καταθέσεων, ένα κυνηγετικό όπλο και ένα κινητό τηλέφωνο και έσπευσαν να εξαφανιστούν. Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δυο δραστών στο Μεσολόγγι και σε περιοχή της Εύβοιας, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου και του τμήματος Διφρυών – Μεσσαπίων αντίστοιχα βρήκαν το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, ενώ το κυνηγετικό όπλο βρέθηκε σε σημείο όπου το είχαν κρύψει οι δράστες.

Από την Ασφάλεια σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, ο οποίος απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των δυο ταυτοποιημένων δραστών και των αγνώστων συνεργών τους, οι έρευνες για την ταυτοποίηση των οποίων συνεχίζονται.

Ανήλικοι με μαχαίρι λήστεψαν αλλοδαπό



Ένας 17χρονος αλλοδαπός συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στη Ρόδο από αστυνομικούς της Ασφάλειας καθώς, μαζί με δυο συνομήλικους συνεργούς του, ακινητοποίησαν με την απειλή μαχαιριού έναν 19χρονο αλλοδαπό και αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, χωρίς τελικά να καταφέρουν να αρπάξουν χρήματα. Μαζί με τον 17χρονο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και η μητέρα του, η οποία συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δυο ανήλικων δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου