Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Βασίλισσα Λετίθια: Νέο βιβλίο την... καίει - «Οι σιωπές της Λετίθια»


Δηλητήριο στάζει για την βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας ο 91χρονος συγγραφέας Χάιμε Πεναφιέλ στο νέο βιβλίο του που κυκλοφορεί σήμερα. Ο Πεναφιέλ απολύθηκε από την ισπανική εφημερίδα El Mundo ύστερα από 20 χρόνια, στις αρχές του έτους, μετά την κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου για τη βασίλισσα της Ισπανίας, υπό τον τίτλο: «Η Λετίθια και εγώ» (Letizia & I').

Το βιβλίο τότε είχε φέρει τα πάνω - κάτω στην βασιλική οικογένεια της Ισπανίας καθώς ο συγγραφέας ισχυρίστηκε ότι η βασίλισσα Λετίθια είχε ανάρμοστη σχέση και μάλιστα με τον πρώην γαμπρό της, Χάιμε ντελ Μπούργκο, στη διάρκεια του έγγαμου βίου της.

Ωστόσο, δεν σταμάτησε στο πρώτο βιβλίο. Πήρε μολύβι και χαρτί κι έγραψε και δεύτερο βιβλίο, υπό τον τίτλο «Οι σιωπές της Λετίθια», εκτοξεύοντας για μία ακόμη αφορά πικρόχολα σχόλια σε βάρος της συζύγου του βασιλιά Φελίπε.

Ο Ισπανός συγγραφέας υποστηρίζει ότι η πρώην δημοσιογράφος είναι «ψυχρή, συναισθηματικά ανώριμη και παθητικά επιθετική» ενώ επισημαίνει ότι η οικογένεια του συζύγου της την μισεί, βλέποντας ότι ο βασιλιάς Φελίπε είναι συντετριμμένος αφού πλέον ξέρει ότι η γυναίκα του τον έχει απατήσει.

Στο πρώτο κεφάλαιο, ο Ισπανός συγγραφέας γράφει ότι «τα πάντα στον κόσμο της Λετίθια έχουν καταρρεύσει» ως αποτέλεσμα υποτιθέμενης «απάτης, μοιχείας και προδοσίας».

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η βασίλισσα της Ισπανίας έχει μια «ψυχρή, άφθαρτη και αποφασιστική» αύρα γύρω της κι ότι η σιωπή της σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις, αντανακλά τη «συναισθηματική της ανωριμότητα».

Ο Χάιμε Πεναφιέλ θεωρεί ότι η Λετίθια «βρίσκει καταφύγιο στη σιωπή ως έναν τρόπο ελέγχου και τιμωρίας των άλλων ανθρώπων».

Στις σελίδες του βιβλίου, ο συγγραφέας προσθέτει πως η «παθητικά επιθετική» συμπεριφορά της προς τον σύζυγό της, βασιλιά Φελίπε, είναι ο λόγος που «η πεθερά της βασίλισσα Σοφία και οι κουνιάδες της, Ινφάντα Κριστίνα και η δούκισσα του Λούγκο, τη μισούν τόσο πολύ».

Στο δεύτερο κεφάλαιο, ο Χάιμε αναφέρει πως ο βασιλιάς Φελίπε ερωτεύτηκε τη μέλλουσα σύζυγό του ενώ την έβλεπε να παρουσιάζει τις ειδήσεις στην τηλεόραση.

Τα δημοσιεύματα σχετικά με το πώς το βασιλικό ζευγάρι ήρθε κοντά διαφέρουν με την πάροδο των ετών.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι δύο τους συστήθηκαν σε ένα δείπνο ενώ άλλοι λένε ότι γνωρίστηκαν όταν ο τότε πρίγκιπας της Ισπανίας επισκέφθηκε μια περιοχή με πετρελαιοκηλίδα στα βόρεια της χώρας.

Όταν άρχισαν να βγαίνουν ραντεβού, ο Χάιμε εκτιμά ότι η Λετίθια τέσταρε τα αισθήματα του Φελίπε ταξιδεύοντας συχνά.

Το 2002, η μελλοντική βασίλισσα μετέβη στο Σάντο Ντομίνγκο για να κάνει ένα ρεπορτάζ στην ετήσια ιβηροαμερικανική Σύνοδο Κορυφής, κάτι που ο Ισπανός συγγραφέας περιγράφει ως «δοκιμασία» της Λετίθια για τα αισθήματα του Φελίπε.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, αναφέρει ο Χάιμε, η Λετίθια μετέβη στην Κόστα Ρίκα στο πλαίσιο μιας «στρατηγικής» για να βεβαιωθεί για τις πραγματικές προθέσεις του μελλοντικού βασιλιά της Ισπανίας.

«Ήταν μια στρατηγική, επειδή αυτή η απουσία ήταν ένα πραγματικό μαρτύριο για τον πολύ ερωτευμένο Φελίπε, ο οποίος αντιλαμβανόταν την απόσταση ως το χειρότερο των κακών. Τότε η Λετίθια αισθάνθηκε σίγουρη για τη δύναμη της ''απόλυτης αγάπης'' του βασιλιά Φελίπε γι’ αυτήν και επέστρεψε στην Ισπανία ''αυταρχική και χειριστική''».

Επιπλέον, ο Ισπανός συγγραφέας ισχυρίζεται πως ο Φελίπε διαβεβαίωσε τη Λετίθια πως θα μπορούσε να φιμώσει κάθε ειδησεογραφικό μέσο που θα αναφερόταν στην ερωτική της σχέση.

Σε άλλο σημείο του βιβλίου του, ο Χάιμε ισχυρίζεται πως πλέον Φελίπε και Λετίθια ζουν χωριστά κι ότι ο γάμος τους είναι... βιτρίνα, δηλαδή «μένουν μαζί για τα μάτια του κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου