Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Σεκιουριτάς σε σπείρα που καλλιεργούσε φυτεία με 1.061 χασισόδεντρα στην Εύβοια

Περισσότερα από 1.000.000 ευρώ θα απέφερε σε τρεις αλλοδαπούς και έναν Έλληνα η πώληση της συγκομιδής από την τεράστια οργανωμένη χασισοφυτεία με πάνω από 1.000 δενδρύλλια που καλλιεργούσαν σε δασική έκταση μιας περιοχής στην Εύβοια. Κεντρικό ρόλο είχε ένας σεκιουριτάς, που μετέφερε εφόδια με το όχημα της εταιρείας φύλαξης στην οποία εργαζόταν.

Στα σχέδιά τους έβαλαν άδοξο τέλος οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου που εντόπισαν μετά από πληροφορίες την φυτεία και, το πρωί της Τρίτης, οργάνωσαν επιχείρηση στην Εύβοια και σε περιοχές της Αττικής μαζί με συναδέλφους τους της Ασφάλειας Πύργου και Ήλιδας και της Ο.Π.Κ.Ε., κατά την διάρκεια της οποίας πέρασαν χειροπέδες στους καλλιεργητές, μεταξύ των οποίων είναι και οι δυο "αρχηγοί" της σπείρας.








Στους έξι ειδικά διαμορφωμένους χώρους, οι αστυνομικοί βρήκαν 1.061 δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσαν οι δράστες από τις αρχές Απριλίου και τα πότιζαν με νερό που μετέφεραν από μια κοντινή πηγή στην οποία είχαν συνδέσει λάστιχο. Από αυτά, 103 βρίσκονταν σε φυτώριο με πλαστικές κυψέλες με σκοπό να μεταφυτευτούν. Μέσα σε πυκνή βλάστηση, βρέθηκε ένα πρόχειρο παράπηγμα με δύο σκηνές που είχαν στήσει για την διαμονή τους στον χώρο της φυτείας και την φροντίδα των δενδρυλλίων, στις οποίες βρέθηκαν τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια.






Στον χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν 1.500 σπόροι κάνναβης, ο αρδευτικός εξοπλισμός, λιπάσματα και εργαλεία για την καλλιέργεια, ενώ σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών κατασχέθηκαν πλήθος κινητά, 940 ευρώ και ένα αυτοκίνητο. Οι τρεις αλλοδαποί και ο Έλληνας συνεργός τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση και καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση σε βαθμό κακουργήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου