Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Ο Πούτιν διόρισε γραμματέα του Κρατικού Συμβουλίου τον πρώην σωματοφύλακά του, που ίσως γίνει και διάδοχός του!

  Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διόρισε τον Αλεξέι Ντιούμιν, έναν σύμβουλο και πρώην σωματοφύλακά του, γραμματέα του Κρατικού Συμβουλίου, ενός συμβουλευτικού σώματος προς τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.Μετά την επανεκλογή του για μια ακόμη εξαετή θητεία νωρίτερα μέσα στον χρόνο, ο Πούτιν διόρισε τον Ντιούμιν σύμβουλό του σε θέματα της αμυντικής βιομηχανίας.


Διάταγμα, το οποίο υπέγραψε ο Πούτιν διορίζοντάς τον στο Κρατικό Συμβούλιο, αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Ο Σεργκέι Μακρόφ, πρώην σύμβουλος του Κρεμλίνου, δήλωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι πολλοί θεωρούν ότι ο Πούτιν βλέπει τον Ντιούμιν ως διάδοχό του.



Ο 71χρονος Πούτιν ξεκίνησε τώρα μια ακόμη εξαετή θητεία και αναμένεται να κυβερνάει για χρόνια και δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφορία για το ποιόν θα προτιμούσε να τον διαδεχτεί κάποια μέρα.

Ωστόσο, το όνομα του Ντιούμιν, μεταξύ άλλων, είναι εδώ και καιρό αντικείμενο εικασιών στους κύκλους της πολιτικής ελίτ της Μόσχας.

Ο 51χρονος Ντιούμιν ήρθε στο Κρεμλίνο νωρίτερα μέσα στο μήνα αφού υπηρέτησε ως κυβερνήτης της ρωσικής περιφέρειας της Τούλα.

Ο Ντιούμιν μπήκε στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φρουράς της Ρωσίας (FSO), η οποία διασφαλίζει την ασφάλεια της ελίτ του Κρεμλίνου, το 1995 και ήταν υπεύθυνος της φρουράς του Πούτιν κατά τη διάρκεια της πρώτης και της δεύτερης θητείας του. Έχει επίσης εργαστεί ως αναπληρωτής επικεφαλής της GRU (ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου