Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Άρπαξαν αλουμίνια βάρους 3.000 κιλών και τα πούλησαν σε μάντρες

  Κατάφεραν να κλέψουν τρεις ολόκληρους τόνους αλουμινίου από το προαύλιο ενός καταστήματος σε περιοχή της Καρδίτσας και να εξαφανιστούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί τέσσερις «κυνηγοί» μετάλλων, οι οποίοι έσπευσαν να πουλήσουν τη λεία τους σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων. Οι δράστες φόρτωσαν σε ένα αγροτικό φορτηγάκι βέργες αλουμινίου διαφόρων διαστάσεων και βάρους περίπου 3.000 κιλών και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Μόλις έγινε αντιληπτή η κλοπή, οι αστυνομικοί του τμήματος έκαναν έρευνες σε μάντρες σκραπ στην ευρύτερη περιοχή και σε μια από αυτές βρέθηκαν βέργες αλουμινίου συνολικού βάρους 810 κιλών από τις κλεμμένες, οι οποίες αποδόθηκαν στο κατάστημα.



Στην επιχείρηση συνελήφθη η προσωρινά υπεύθυνη, η οποία αποκάλυψε την ταυτότητα ενός από αυτούς που της πούλησαν τις ράβδους. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας που άσκησε δίωξη στον ίδιο και τους τρεις αναζητούμενους συνεργούς του για κλοπή, ενώ σε βάρος της γυναίκας και του ιδιοκτήτη της μάντρας που αναζητείται ασκήθηκε δίωξη για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Έπιασαν τον δράστη δυο κλοπών

Το σπίτι μιας γυναίκας στη Μεσσήνη διέρρηξε ένας 30χρονος Έλληνας το βράδυ της Τρίτης, όμως δεν κατάφερε να αρπάξει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Όμως, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Οιχαλίας, οι οποίοι βρήκαν στην κατοχή του μια τσάντα με ρούχα και προσωπικά αντικείμενα που είχε κλέψει νωρίτερα από ένα σταθμευμένο όχημα και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κατηγορούμενο για κλοπή τετελεσμένη και σε απόπειρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου