Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Δικαστήριο αποφάσισε αποζημίωση €200.000 για θάνατο 65χρονου από αγέλη σκύλων στην Πυλαία

 Αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ επιδίκασε δικαστήριο στα παιδιά ενός 65χρονου που έχασε τη ζωή του μετά από επίθεση σκύλων τον Μάρτιο του 2020 στην περιοχή Ελαιόρεμα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.Τα χρήματα καλείται να πληρώσει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, στα διοικητικά όρια του οποίου έγινε η επίθεση με τον δικηγόρο της οικογένειας να κάνει λόγο για «ηθική δικαίωση» και να προσθέτει ότι η δικαστική απόφαση «ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους δήμους, καθώς οριοθετεί τις ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη διαχείριση των αδέσποτων»
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη αναμένει να πάρει εγγράφως την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης και τότε θα αποφασίσει αν θα ασκήσει έφεση ή θα πληρώσει το ποσό της αποζημίωσης.

Η επίθεση

Η φονική επίθεση σε βάρος του 65χρονου είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής 6 Μαρτίου 2020 όταν ο άτυχος άνδρας είχε βγει για βόλτα στην περιοχή Ελαιόρεμα και ξαφνικά δέχθηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκυλιών, τα οποία τον έριξαν στο έδαφος δαγκώνοντάς τον στο κεφάλι και σε όλο το κορμί.



Τότε τον 65χρονο είχαν βρει αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στην περιοχή και αμέσως μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να κρατηθεί στη ζωή, δεν τα κατάφερε και κατέληξε τρεις εβδομάδες αργότερα. Σημειώνεται, δε, ότι λίγη ώρα μετά την επίθεση στον 65χρονο, η ίδια αγέλη δάγκωσε και έναν 82χρονο, ο οποίος μεταφέρθηκε επίσης στο «Ιπποκράτειο» με πιο ελαφρά τραύματα.

Μετά τις επιθέσεις, υπάλληλος του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη απομάκρυνε και μετέφερε σε τότε συνεργαζόμενο ιδιωτικό καταφύγιο ζώων έξι σκυλιά της αγέλης με τον ίδιο να δέχεται, επίσης, επίθεση από μέλη φιλοζωικού σωματείου, που αντιδρούσαν στη μεταφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου