Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Χίος: Έκλεψε 200.000 ευρώ από φίλο του και αγόρασε Ι.Χ., μηχανή και κινητό

 Αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα και πανάκριβο κινητό είχε αγοράσει ο δράστης της κλοπής «μαμούθ» μετρητών ύψους 200.000 ευρώ, που είχε γίνει πριν από περίπου έξι μήνες στην πόλη της Χίου. Πρόκειται για έναν 24χρονο που άρπαξε το ιλιγγιώδες ποσό από το σπίτι ενός φίλου και πρώην εργοδότη του, ο οποίος είχε εισπράξει αποζημίωση για τον θάνατο συγγενικού του προσώπου σε τροχαίο.

Μετά από συστηματικές έρευνες, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας έφτασαν την Τετάρτη στην ταυτοποίηση του νεαρού δράστη, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος από τα 200.000 ευρώ δεν βρέθηκε και οι έρευνες συνεχίζονται. Ωστόσο, θεωρείται απίθανο να τα ξόδεψε όλα και οι αστυνομικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» τις ιδιοκτησίες του και τα σπίτια συγγενών και φίλων του, για το ενδεχόμενο να τα έχει κρύψει εκεί.



Κατά την έρευνα που έκαναν στο σπίτι του δράστη, κατέσχεσαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μια συσκευή καταμέτρησης χαρτονομισμάτων και μικρό χρηματικό ποσό, αλλά και έναν ασύρματο συντονισμένο σε συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ. με τον οποίο παρακολουθούσε τις κινήσεις των αστυνομικών. Επιπλέον, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο, η μοτοσικλέτα και το κινητό τηλέφωνο που είχε αγοράσει το τελευταίο εξάμηνο.

Ο 24χρονος δράστης, που κρατάει το στόμα του κλειστό, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένη κλοπή, παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας και κατοχή ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου