Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: «Έκανε κομμάτια το σκυλάκι» - Συγκλονίζει περιγραφή για την επίθεση που δέχθηκε γυναίκα από πίτμπουλ

Την άγρια επίθεση που δέχθηκαν από το πίτμπουλ η 55χρονη και το μικρόσωμο σκυλάκι της το οποίο κατασπάραξε, περιγράφουν γείτονες της γυναίκας στον Ευόσμο Θεσσαλονίκης και ο πρώην σύζυγός της.Όλα έγιναν λίγο πριν τις 6 το πρωί όταν η 55χρονη έβγαλε βόλτα το σκυλάκι της, ράτσας μαλτέζ και είδε ξαφνικά το μεγαλόσωμο πίτμπουλ να βγαίνει κάτω από την λαμαρίνα της μάντρας και να τρέχει κατά επάνω τους. Η γυναίκα προσπάθησε να προστατεύσει το σκυλάκι της, όμως δεν τα κατάφερε, με το πίτμπουλ να το τραυματίζει θανάσιμα και να επιτίθεται και στην ίδια
Το πίτμπουλ άρπαξε τον σκύλο και δάγκωσε τη γυναίκα στο χέρι με αποτέλεσμα να της κόψει ένα κομμάτι. «Το σκυλάκι δεν υπάρχει πλέον...», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ενώ άλλος γείτονας της γυναίκας είπε πως το σκυλί, μετά την επίθεση, έμεινε ακούνητο για μερικά λεπτά. «Νομίζαμε ότι είχε στο στόμα του κάποια σακούλα αλλά ήταν ότι απέμεινε από το σκυλάκι της κυρίας», είπε.

Μιλώντας , ο πρώην σύζυγος της 55χρονης ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό της, τόνισε ότι η γυναίκα βγήκε από το χειρουργείο το μεσημέρι και ότι η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο, παρά τον σοβαρό τραυματισμό της στο χέρι.



«Πήγε το πρωί βόλτα με το σκυλάκι, το είχε αγκαλιά και ήταν πολύ κοντά στην εξώπορτα της πολυκατοικίας όταν είδε το πίτμπουλ. Έτρεξε και πήγε να ορμήσει στο σκυλάκι και της δάγκωσε το χέρι. Την έριξε κάτω, της έφυγε το σκυλάκι και το πίτμπουλ το άρπαξε και το κομμάτιασε], αναφέρει.

Ο ίδιος τονίζει ότι η πρώην σύζυγός του ήταν τυχερή που το πίτμπουλ δεν συνέχισε την επίθεσή του στην ίδια καθώς τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν ακόμα χειρότερα. Γείτονες που άκουσαν τις φωνές της γυναίκας έτρεξαν να βοηθήσουν και κάλεσαν στο ΕΚΑΒ, με την 55χρονη να μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.



Στις φωτογραφίες και τα βίντεο  φαίνεται η μάντρα από την οποία ξέφυγε το πίτμπουλ αλλά και το μεγαλόσωμο σκυλί δευτερόλεπτα μετά την επίθεση στη γυναίκα και το μαλτέζ.











Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό η Αστυνομία συνέλαβε έναν 47χρονο, υπήκοο Βουλγαρίας, που φέρεται να ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη του πίτμπουλ, ενώ ο 36 ετών ιδιοκτήτης του, υπήκοος επίσης Βουλγαρίας, φαίνεται να απουσιάζει στο εξωτερικό, αλλά περιλαμβάνεται στην ίδια δικογραφία.

Ο εισαγγελέας άσκησε κακουργηματική δίωξη και στους δύο άνδρες για θανάτωση ζώου συντροφιάς, κατά συναυτουργία, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο, όπως επίσης για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο.

Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου