Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Το twitter ξεκινά και απενεργοποιεί λογαριασμούς

4fa0043a8044b7d657c7faceca06df44_XL
Πέρα από την αύξηση της προπαγάνδας στα social media τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση και της τρομοκρατίας. Εξαιτίας αυτού οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στο
χώρο της κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισαν να πάρουν μέτρα προκειμένου να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα αυτά. Μέσα σε αυτούς και το Twitter το οποίο απενεργοποιεί 125.000 λογαριασμούς.




Μέσω της επίσημης σελίδα του το Twitter έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε αυτή την δραστική ενέργεια. Ο λόγος ήταν συγκεκριμένος καθώς ανάμεσα τους τρομοκράτες από τους οποίους το μεγαλύτερο ποσοστό ανήκε στην ISIS, αλλά και ομάδες ανθρώπων που φαινόταν να είχαν ύποπτες κινήσεις με την τρομοκρατία. Η δράση της ISIS μάλιστα για προσυλητισμό νέων μελών είχε αποτελέσματα.
Σύμφωνα με το TheNextWeb, το έργο του Twitter σίγουρα είναι πολύ δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς το ποσοστών των χρηστών που είναι εγγεγραμμένοι. Πόσω μάλλον οι κωδικοί και οι διαφορετικές γλώσσες που χρησιμοποιούν τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε ότι οι προσπάθειες του κοινωνικού δικτύου, αρχίζουν και φέρνουν αποτελέσματα. Η εταιρία σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των υπαλλήλων που θα παρακολουθούν και θα ερευνούν τα προπαγανδιστικά tweets προκειμένου να απενεργοποιηθούν περισσότερα προφίλ ακόμα. Ελπίζουμε αυτές οι ενέργειες να έχουν αποτελέσματα μεγαλύτερα καθώς τα τρομοκρατικά φαινόμενα έχουν πάρει θέση στην καθημερινότητά μας. Σύμφωνα με πηγές σε αντίστοιχες κινήσεις βέβαια, έχουν προχωρήσει η Google, το Facebook κι άλλες κορυφαίες εταιρίες.
Με πληροφορίες από το techsocial.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου