Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ξηλώνουν την αξιοκρατία στο Δημόσιο

Ξηλώνουν την αξιοκρατία στο Δημόσιο – Αυξάνουν τις κομματικές θέσεις
Απίστευτη εξαπάτηση της κοινής γνώμης και της Εθνικής Αντιπροσωπείας καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ» κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλλαγές της
ντροπής και της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για την Δημόσια Διοίκηση.




Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου άλλαξε την ρύθμιση που προβλέπει ότι οι 63 γενικοί, αναπληρωτές και ειδικοί γραμματείς θα τοποθετούνται αξιοκρατικά από το Εθνικό Μητρώο, διατήρησε τις κομματικές και συγγενικές προϋποθέσεις για τον διορισμό τους και σαν να μην έφτανε αυτό εισήγαγε και δεύτερο επίπεδο κομματικών θέσεων με επιπλέον 33 διοικητικούς γραμματείς!

Στην πράξη, «ξήλωσε» το πνεύμα και την ουσία του νομοσχεδίου που όλο το προηγούμενο διάστημα πολυδιαφήμιζε η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή του τοποθέτηση μίλησε για τερματισμό του κομματικού κράτους και εισαγωγή κανόνων ΑΣΕΠ σε όλη την δημόσια διοίκηση.

Η «Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑ» μιλά για «Πολιτική απάτη και εξαπάτηση της Βουλής» επισημαίνοντας «Πάνω από δυο μήνες στη Διαύγεια, δυο εβδομάδες στις Επιτροπές της Βουλής, δυο μέρες στην Ολομέλεια έλεγαν όλοι τους, Πρωθυπουργός, Υπουργοί, Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τους Γενικούς Γραμματείς που θα επιλέγονται πλέον αξιοκρατικά από το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών της διοίκησης. Θριαμβολογούσαν ότι ανατρέπουν το κομματικό κράτος και τις πελατειακές σχέσεις».
 Προσθέτει «Το νομοσχέδιο ούτως ή άλλως εισήγαγε μια κολοβή μεταρρύθμιση που δεν δικαιολογούσε πανηγυρισμούς. Δεν αρκέστηκαν όμως σ' αυτό. Χθες βράδυ, εξαπατήθηκε η Βουλή με τροπολογία της τελευταίας στιγμής. Πριν την ψήφιση του Ν/Σ αντικατέστησαν το άρθρο 6 που αναφερόταν στην επιλογή των 63 Γενικών Γραμματέων – Αναπληρωτών και Ειδικών από το Μητρώο και δημιούργησαν 33 επιπλέον θέσεις Διοικητικών Γραμματέων, ένα για τον κάθε Υπουργό και ένα για τον κάθε Αναπληρωτή Υπουργό.
aiokratia
Έτσι το καθεστώς των 63 κομματικών Γενικών Γραμματέων Αναπληρωτών και Ειδικών, που δήθεν θα άλλαζαν παραμένει, μη τυχόν και στεναχωρήσουμε τα δικά μας παιδιά και δημιουργείται ένα ακόμα επίπεδο διοίκησης με το νέο θεσμό του Διοικητικού Γραμματέα που θα προσθέσει γραφειοκρατία και κόστος στη Δημόσια Διοίκηση.
Μεγάλο το θέμα της ουσίας, για το τι πράγματι καθεστώς στήνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Δημόσια Διοίκηση, πολύ μεγαλύτερο όμως το θέμα της πρωτοφανούς εξαπάτησης του κοινοβουλίου και των βουλευτών, που για άλλα συζητούν και άλλα ψηφίζουν.
Δυστυχώς ο κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει τέλος».

Του Χρήστου Μπόκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου