Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

«Καμπάνα» σε αστυνομικό που μετέφερε ηρωίνη

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών. Ένα χρόνο μετά τη σύλληψη ενός αστυνομικού στην Καρδίτσα, όπου οι συνάδελφοί του της τοπικής Ασφάλειας τον εντόπισαν
να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του τους συνεργούς του που διακινούσαν ηρωίνη, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών.
Ο 38χρονος υπαρχιφύλακας, που υπηρετούσε σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων και είχε τεθεί από την αρχή σε διαθεσιμότητα, κρίθηκε ένοχος για την μεταφορά ναρκωτικών από κοινού και οπλοκατοχή, καθώς στο Ι.Χ. του κατασχέθηκαν 113,3 γραμμάρια ηρωίνης, ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ και ένα κυνηγετικό μαχαίρι. Όμως, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι είναι τοξικομανής και κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της αγοράς ναρκωτικών από κοινού. Μετά την ετυμηγορία, άσκησε έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.




Ένοχος για αγορά, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών, αλλά με το ελαφρυντικό ότι είναι τοξικομανής, κρίθηκε ένας 55χρονος από τα Τρίκαλα που επέβαινε στο αυτοκίνητο του αστυνομικού και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επτά ετών ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της οπλοκατοχής από κοινού. Ο τρίτος κατηγορούμενος, ένας 42χρονος από χωριό των Τρικάλων, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι ετών. Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν προφυλακιστεί, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι αφού αφαιρέθηκε ο προσωρινός χρόνος κράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου