Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Αιχμές, υπονοούμενα και απαντήσεις για ερωτική σχέση Κάτζου-Μουσσά

Μαυρίκος: «Αποδεικνύεται ότι είχαν στενά φιλική έως και ερωτική σχέση» - Κάτζου: Επιχειρείται η σπίλωση και ο κλονισμός της αξιοπιστίας μου
Μία διαφορετική, «ροζ» διάσταση έχει αρχίσει να αναδεικνύεται, μέσα από τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες των εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών δημοσιογράφων.
Ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος άφησε να εννοηθεί ότι υπήρχε ερωτική σχέση μεταξύ του Μουσσά και της Κάτζου, η οποία απάντησε υποστηρίζοντας πως έχει ξεκινήσει προσπάθεια σπίλωσης της αξιοπιστίας της.

Ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος, πάντως, στην απολογία του, αναφέρεται σε «στενά φιλική, έως ερωτική σχέση» μεταξύ της Κάτζου και του Μουσσά. Ο κατηγορούμενος εκδότης υποστήριξε ότι Μουσσάς και Κάτζου τον χρησιμοποίησαν εν αγνοία του: «Είμαι εντελώς ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλλουσα και τους δυο συγκατηγορούμενούς μου. Το όνομά μου και η εφημερίδα μου χρησιμοποιήθηκαν από τον Μουσσά στις συνομιλίες του με την Κάτζου, σαφώς εν αγνοία μου, είτε για να δείξει (ο Μουσσάς) δυνατότητες επιρροής που στην πραγματικότητα στερείται και να εντυπωσιάσει είτε επειδή σκόπιμα χρησιμοποιήθηκε από τη στενή φίλη του Κάτζου».

Όπως υποστηρίζει ο Παν. Μαυρίκος από το πλήθος των καταγεγραμμένων συνομιλιών μεταξύ Μουσσά και Κάτζου «αποδεικνύεται στενά φιλική έως και ερωτική σχέση», η οποία σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, αποκλείει καταρχάς το ενδεχόμενο εκβίασης σε βάρος της Α. Κάτζου. Στις συνομιλίες  αυτές «το κλίμα είναι πάντοτε εύθυμο, οικείο και χαλαρό και επιπλέον η τόσο ιδιαίτερη μεταξύ τους σχέση καταρρίπτει το σενάριο μιας εκβιαστικής προσέγγισης από τον έναν στον άλλον».

Ο κατηγορούμενος εκδότης αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και αποδίδει τη σύλληψή του και όλα όσα του καταλογίζονται σε πλεκτάνη μεταξύ του συγκατηγορουμένου του Παν. Μουσσά αλλά και της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της ΕΥΔΑΠ Αμαλίας Κάτζου. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος ξεκάθαρα υποστηρίζει στο υπόμνημά του πως η Α. Κάτζου διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Παν. Μουσσα. Επικαλείται μάλιστα σχετικές απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που υπάρχουν στη δικογραφία.

Σε μια από αυτές τις συνομιλίες -τις οποίες ο Παν. Μαυρίκος συμπεριλαμβάνει στο υπόμνημά του- Μουσσάς και Κάτζου ακούγονται να λένε:

Κάτζου: Δεν είμαι ξανθιά.....είμαι μελαχρινή
Μουσσάς: Είσαι σέξι θεία Λόλα
Κάτζου: Χαχαχα....έλα....έλα

Μια άλλη συνομιλία που επικαλείται ο Π. Μαυρίκος έχει ως εξής:

Κάτζου: Θα με πας που θα με πας για μασάζ. Τι είπες; ....
Μουσσάς: Δε σε πάω για μασάζ εγώ θα σου κάνω μασάζ αγάπη μου μη μπερδεύεσαι
Κάτζου: Αααααα...Ααααα.....Πονηρούλη, πονηρούλη
Μουσσας: Ξέρω να κάνω και μασάζ.
Κάτζου: Ξέρεις να κάνεις και μασάζ μαζί με όλα τα άλλα;
Άλλη συνομιλία μεταξύ Μουσσά και Κάτζου στις 15 Φεβρουαρίου, έχει ως εξής:
Κάτζου: Ναι, ναι εντάξει αγάπη ...
Μουσσάς: Θα φτιάξουμε κατάσταση άμα βρεθούμε. Εντάξει; Οκ;
Κάτζου: Κάτζου, έλα, έλα....

Η απάντηση της Αμαλίας Κάτζου 

«Είχα ηθικό καθήκον να σιωπήσω, στον καταιγισμό δηλώσεων-σχολίων κ.λπ., με στόχο την αποδόμηση της προσωπικότητάς μου, κυρίως ως υπερασπιστική επιλογή κατηγορουμένων για την υπόθεση του εκβιασμού μου και άλλα βαριά εγκλήματα, για να μην επιβαρύνω τη δυσχερή θέση των κατηγορουμένων, μέχρι την απολογία τους στη Δικαιοσύνη.

Μετά, όμως, την έκδοση της 1ης απόφασης της Δικαιοσύνης, την 26.2.2016, για την προσωρινή κράτηση και την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων, θεωρώ αναγκαίο να σημειώσω ότι:

Η προσφυγή μου στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, ήταν η μόνη και υποχρεωτική επιλογή, όταν οι εκβιαστές μου με είχαν οδηγήσει σε καταναγκαστική κατάσταση, με αποκορύφωμα την απειλή για τη ζωή της 13χρονης κόρης μου.

Η εξιχνίαση της σοβαρής και πολύπλοκης αυτής υπόθεσης ήταν δυνατή μόνο με την απόλυτη συμμόρφωσή μου στις οδηγίες των έμπειρων Αξιωματικών του Τμήματος Εκβιαστών, μεταξύ των οποίων και η επίδειξη φιλικής συμπεριφοράς κατά τις συναντήσεις και συνομιλίες μου με τους εκβιαστές.

Με, δήθεν, αφορμή φράσεις και λέξεις φιλικές και της καθημερινότητας, που χρησιμοποίησα σε συνομιλίες μου με τους εκβιαστές, επιχειρήθηκε σπίλωσή μου και, ταυτόχρονα, κλονισμός της αξιοπιστίας μου, με την αήθη και ψευδέστατη αναφορά συγκεκριμένου κατηγορουμένου, ότι δήθεν είχα "ερωτική σχέση" με τον προφυλακισθέντα εκβιαστή μου, περί "κοινωνικοπολιτικής θέσης μου" κ.λπ.

Θλίβομαι βαθύτατα για το γεγονός ότι οι εκβιαστές μου έχουν την ιδιότητα του δημοσιογράφου και για την "υπερασπιστική" αυτή επιλογή τους.

Δεν λυπάμαι, όμως, για τις βαριές κατηγορίες της Ελληνικής Δικαιοσύνης σε βάρος τους, γεγονός από το οποίο προκύπτει και η βαρύτητα των εγκλημάτων τους.

Απ’την απόφαση της Δικαιοσύνης, για την προσωρινή κράτηση και την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων, ασφαλώς και ικανοποιήθηκα, όπως, υποθέτω, και όλοι οι συνάδελφοί μου, αλλά και η κοινή γνώμη.

Και εάν, τελικά, η πρωτοβουλία μου αυτή οδηγήσει στην εξάρθρωση και όλων των όμοιων κυκλωμάτων, που λυμαίνονται το χώρο της δημοσιογραφίας, θα αισθανθώ απόλυτα δικαιωμένη.

Είμαι βέβαιη ότι "το απόστημα έσπασε"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου