Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Έρευνα: Ο ύπνος είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα

Ερευνα: Ο ύπνος είναι η απάντηση σε όλα τα προβλήματα
Ο εγκέφαλος όταν ξεκουράζεται, τακτοποιεί τις πληροφορίες. Νιώθετε άγχος για μία μεγάλη απόφαση που πρέπει να πάρετε ή ταλαιπωρεί το μυαλό σας κάποιο ζήτημα; Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να κοιμηθείτε!
Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, την ώρα που κοιμόμαστε ο εγκέφαλος μας παίζει σε επανάληψη σκέψεις που κάναμε όταν ήμασταν ξυπνητοί και τις επεξεργάζεται με καλύτερο τρόπο. Αυτή η διαδικασία "replay" που εξελίσσεται στον ύπνο διαχειρίζεται καλύτερα τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί και μάλιστα αξιολογεί ποιες αξίζει να αποθηκευτούν!
Έτσι σύμφωνα με τους ερευνητές, αντί να ξενυχτάτε όταν ετοιμάζεστε για εξετάσεις ή για μία δύσκολη μέρα που έρχεται, είναι καλύτερο να πέσετε για ύπνο και να αφήσετε τον εγκέφαλο να κάνει τη δουλειά του! Παράλληλα με την ξεκούραση μειώνεται το στρες και αυτό βελτιώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας δείχνουν ότι ο καλός ύπνος είναι η απάντηση ίσως και σε όλα τα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πρόσφατα Σχόλια

Αρχειοθήκη ιστολογίου