Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Βουβάλι αξίας 11,1 εκατ. δολαρίων! Ναι, είναι το πιο ακριβό στον κόσμο

Βουβάλι αξίας 11,1 εκατ. δολαρίων! Ναι, είναι το πιο ακριβό στον κόσμο
Η τιμή για το πιο υγιές αφρικανικό βουβάλι με τα μεγαλύτερα κέρατα εκτοξεύθηκε μετά από την εξαγορά... μεριδίου 25% από τον Νοτιοαφρικανό Peter Bellingham για 44 εκατομμύρια ραντ (2,8 εκατ. δολάρια).
Το βουβάλι, το οποίο φέρει το όνομα Horizon, αποτιμάται δηλαδή στα 176 εκατομμύρια ραντ (11,1 εκατ. δολάρια), ξεπερνώντας τα 40 εκατομμύρια ραντ που είχαν δοθεί για την αγορά του προηγούμενου κατόχου του ρεκόρ, Mystery, το 2013.




Τα κέρατα του βουβαλιού έχουν πλάτος 55 ίντσες, ενώ του Mystery είχαν πλάτος 53 ίντσες. Το Horizon επίσης δεν υποφέρει από φυματίωση, μία ασθένεια που πλήττει πολλά άγρια βουβάλια στη Ν. Αφρική.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της δημοπρασίας, Hendrik de Kock, "ήταν μία τεράστια ευκαιρία να αγοράσει κανείς τα καλύτερα γονίδια στον κόσμο".
Οι τέσσερις ιδιοκτήτες του Ηοrizon, συμπεριλαμβανόμενου και του Bellingham, έχουν τη δυνατότητα να του παρέχουν μέχρι και 10 θηλυκά βουβάλια το χρόνο και να κρατούν τα βουβάλια που γεννιούνται.
Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση της εκτροφής βουβαλιών στη Νότια Αφρική είναι η μεγαλύτερη του είδους της στον κόσμο, κάτι που την κάνει αρκετά ελκυστική για επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου