Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Μέχρι και μισό εκατομμύριο μηνιαίως "τσίμπαγαν" εκδότης και δημοσιογράφοι από τους εκβιασμούς

Έως και 500.000 ευρώ έφτανε μηνιαίoς ο «τζίρος» της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να είχαν στήσει ο γνωστός εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» και οι δυο δημοσιογράφοι.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα χρήματα που λάμβαναν τα μέλη της οργάνωσης από τους εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων έφταναν έως και τα 500.000 ευρώ το μήνα.




Η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε το Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία γυναίκας, επιτελικού στελέχους δημόσιας επιχείρησης, σύμφωνα με την οποία ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα και έφθασαν στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές κατά της οικογένειάς της.

Καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη του Παναγιώτη Μαυρίκου, του Χρήστου Φράγκου και του Παναγιώτη Μουσσά, έπαιξε ο κοριός της ΕΥΠ, που φαίνεται να έχει καταγράψει αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ των φερόμενων ως εκβιαστών και των θυμάτων τους.

Ενώ η έρευνα για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση, οι τρεις άνδρες οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου