Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Βρετανία: Στραγγάλισε την διάσημη πιανίστρια σύζυγό του Ναταλία Στρέλε από ζήλια

Βρετανία: Στραγγάλισε την διάσημη πιανίστρια σύζυγό του Ναταλία Στρέλε από ζήλια 
Ο μουσικός από την Νορβηγία στραγγάλισε την παγκοσμίου φήμης πιανίστρια σύζυγό του την νύχτα της δεύτερης επετείου του γάμου τους - Τι είπε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του και τι κατέθεσε φίλη του ζευγαριού, που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας στην στυγερή δολοφονία
Η ζήλια «όπλισε» το χέρι του 48χρονου John Martin, μουσικού από την Νορβηγία και συζύγου της διάσημης ανά τον κόσμο πιανίστριας, της 38χρονης Ναταλίας Στρελτσένκο, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως Ναταλία Στρέλε.




Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2010 και ζούσε στο Μάντσεστερ, όπου είχε μετακομίσει η βιρτουόζα του πιάνου το 2009, μετά το διαζύγιο από τον πρώτο της σύζυγο με τον οποίο είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Ο συζυγοκτόνος είναι μουσικός που παίζει κοντραμπάσο, αλλά, όπως δήλωσε στο δικαστήριο κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας Rob Hall, η καριέρα του δολοφόνου ήταν στάσιμη ενώ η καριέρα της Στρέλε είχε απογειωθεί.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η ζήλια και ο θυμός «όπλισαν» το χέρι του 48χρονου, που στα τέλη του περασμένου Αυγούστου στραγγάλισε και χτύπησε άγρια την σύζυγό του μέσα στην κατοικία τους, στο Newton Heath του Μάντσεστερ την βραδιά της δεύτερης επετείου του γάμου τους.



Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων το ζευγάρι είχε πολλούς καβγάδες στον γάμο του για τα οικονομικά του και την καθαριότητα του σπιτιού και λίγες ημέρες πριν τον φόνο είχε ακόμα έναν έντονο καβγά για τον λογαριασμό του τηλεφώνου. Τότε, ο Martin πέταξε την σύζυγό του έξω από το σπίτι και είχε κληθεί η αστυνομία για «να ηρεμήσουν τα πνεύματα». Η Στρέλε έφυγε για λίγο από την συζυγική κατοικία και επέστρεψε τρεις ημέρες πριν την στυγερή δολοφονία της.

Σε μηνύματα που είχε στείλει στο κινητό στενού φίλου του, μετά τον τελευταίο καβγά με την διάσημη σύζυγό του, ο δολοφόνος έγραψε: «Με οδηγεί στην τρέλα και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Μια Πολωνέζα βιολονίστρια και φίλη του ζευγαριού, η οποία εκείνη την νύχτα βρισκόταν στο σπίτι της Στρέλε, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είδε τον κατηγορούμενο με την σύζυγό του να φιλονικούν στις σκάλες προτού εκείνος την στραγγαλίσει. Η βιολονίστρια επισκέφθηκε γειτονικό σπίτι και ζήτησε βοήθεια. Όταν έφθασε η αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος συνέλαβε τον δολοφόνο,  ο οποίος στο αστυνομικό τμήμα δήλωσε ότι δεν θυμάται τίποτα για το τραγικό περιστατικό.

Η δίκη ξεκίνησε την Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μάντσεστερ και αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Ο συζυγοκτόνος αρνείται, προς το παρόν, ότι δολοφόνησε την σύζυγό του.

Η Ναταλία Στρελτσένκο είχε χαρακτηριστεί βιρτουόζα του πιάνου, έχοντας δώσει το πρώτο της κοντσέρτο σε ηλικία μόλις 12 ετών με τη συμφωνική ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης. Στην ιστοσελίδα της περιγραφόταν ως «Νορβηγίδα πιανίστρια ρωσικής προέλευσης, η οποία θεωρείται ως μια από τις πιο φημισμένες σόλο πιανίστριες της χώρας, διεθνούς εμβέλειας».  Η γνωστή πιανίστρια είχε παίξει, μεταξύ άλλων, στο φημισμένο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης, στο Wigmore Hall του Λονδίνου και στο Franzosische Dom στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου