Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

Κορυδαλλός: Βρέθηκαν κομμένα κάγκελα στην πτέρυγα που είναι ο Μαζιώτης

Συνδέονται με το ελικόπτερο που χρησιμοποίησε η Πόλα Ρούπα
Τα δύο κάγκελα ήταν σε κοινόχρηστο χώρο της επίμαχης πτέρυγας και συγκεκριμένα στην κουζίνα
Κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελα σε κοινόχρηστο χώρο της ΣΤ΄ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, που είχε πρόσβαση ο Νίκος Μαζιώτης, βρέθηκαν σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Τα δύο κάγκελα ήταν σε κοινόχρηστο χώρο της επίμαχης πτέρυγας και συγκεκριμένα σε κοινόχρηστη κουζίνα.
Αναμφίβολα, τα κομμένα κάγκελα στην συγκεκριμένη πτέρυγα συνδέονται με το ελικόπτερο που είχε ενοικιάσει η καταζητούμενη Πόλα Ρούπα σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και το σενάριο πιθανής απόπειρας εναέρια απόδρασης του από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Αυτή τη στιγμή επιθεωρητές και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του υπουργείου Δικαιοσύνης βρίσκονται ήδη στο κοινόχρηστο χώρο της εν λόγω πτέρυγας και εξετάζουν επί τόπου τα δεδομένα.

Παράλληλα, διατάχθηκε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη διερεύνηση του συμβάντος και την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών σε τυχόν εμπλεκόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ακόμη, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και προετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση εναέριων προσβολών των φυλακών.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν τα εξής:

- Στο προαύλιο του συγκεκριμένου παραρτήματος υπάρχουν υπερυψωμένα συρματόσκοινα για την αποτροπή προσέγγισης εναέριων μέσων.

- Κανένα πλέγμα δεν αφαιρέθηκε, τα τελευταία χρόνια, από το συγκεκριμένο προαύλιο.

- Κανένα προαύλιο δεν άλλαξε μέγεθος, τα τελευταία χρόνια.

- Η παραμονή στις φυλακές Κορυδαλλού συγκεκριμένων κρατουμένων δεν είναι επιλογή του υπουργείου, αλλά νομική υποχρέωση λόγω της εκδίκασης των υποθέσεών τους σε δικαστήρια της Αθήνας.

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνει τη σταθερή θέση του ότι «στη φυλακή πρέπει να υπάρχει ισόρροπα αφενός υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αφετέρου σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου