Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

«Βουτιά» σε χαμηλό 7 ετών για τη στερλίνα

«Βουτιά» σε χαμηλό 7 ετών για τη στερλίνα
Έφθασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009 έναντι του δολαρίου. Αμείωτο είναι το σφυροκόπημα των επενδυτών ενάντια στο βρετανικό νόμισμα, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στη Γηραιά Αλβιόνα ώστε να παραμείνει μέλος της Ε.Ε.

Η στερλίνα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο επτά ετών έναντι του δολαρίου και όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει – έως ότου φυσικά πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα του Ιουνίου – κάποιος καταλύτης που μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη το νόμισμα.




Το βρετανικό νόμισμα διολίσθησε χαμηλότερα από το 1,39 δολ., φθάνοντας ενδοσυνεδριακά έως το 1,3879 δολ., δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2009.
«Το βρετανικό νόμισμα υποχώρησε από το 1,40 δολ. στις συναλλαγές της Ασίας κάτι το οποίο είναι αρκετά παράξενο με δεδομένο ότι η Ασία έχει αρκετά προβλήματα», σημειώνει ο Simon Smith, επικεφαλής οικονομολόγος της FxPro.
Οι περισσότεροι χρηματοοικονομικοί όμιλοι έχουν, ήδη, προειδοποιήσει ότι θα επέλθει «πνιγμός» της στερλίνας σε περίπτωση που υπάρξει Brexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου