Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Τρόμος στη Σουηδία: Χειροβομβίδες σε αστυνομικά τμήματα

Τρόμος στη Σουηδία: Χειροβομβίδες σε αστυνομικά τμήματα
Βρέθηκαν χειροβομβίδες σε διεθνή αυτοκινητόδρομο και δύο αστυνομικά τμήματα στο Ίσταντ και τη Σολεντούνα
Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικέ αρχές της Σουηδίας, μετά τον εντοπισμό χειροβομβίδων και μεγάλης ποσότητας δυναμίτη σε αστυνομικά τμήματα της πόλης Ίσταντ. Όπως έγινε γνωστό, εκκενώθηκαν δύο κτίρια, ώστε να επέμβουν οι ειδικές δυνάμεις και αν ελέγξουν τους χώρους.




Η μία χειροβομβίδα εντοπίστηκε από πολίτη και ήταν έτοιμη να εκραγεί, καθώς είχε αφαιρεθεί η περόνη, όπως επιβεβαιώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία που επιλήφθηκε της έρευνας. «Η ομάδα αντιμετώπισης βομβών επιβεβαίωσε ότι ήταν μία ενεργή χειροβομβίδα», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η πρώτη χειροβομβίδα εντοπίστηκε σε διεθνή αυτοκινητόδρομο, ο οποίος ενώνει τη Σουηδία με άλλες χώρες της Ευρώπης.

Λίγες ώρες αργότερα εκκενώθηκε ένα αστυνομικό τμήμα στο Ίσταντ, καθώς εντοπίστηκαν δύο χειροβομβίδες στην είσοδο, αναγκάζοντας το διοικητή να διατάξει την άμεση αποχώρηση αστυνομικών και πολιτών. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, μεταφέρθηκαν δυνάμεις από τη Στοκχόλμη, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος άφησε τις χειροβομβίδες εκεί, αλλά εντοπίστηκαν στην είσοδο και αυτό μας προβληματίζει πολύ έντονα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της σουηδικής αστυνομίας.

Ένα ακόμη αστυνομικό τμήμα εκκενώθηκε στην Σολεντούνα, κοντά στη Στοκχόλμη, μετά τον εντοπισμό δυναμίτη, επίσης στην είσοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου