Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Το Εκβιαστών βλέπει «Γιάννη» και όχι Παπαγιάννη

Διαβιβαστικό με… εξισώσεις συνθέτει το Τμήμα Εκβιαστών στην υπόθεση των δημοσιογράφων που διώκονται για εκβιασμούς, βάζοντας έναν άγνωστο Χ ανάμεσα σε επώνυμους
κατηγορούμενους ή μη. Συγκεκριμένα, στην έκθεση εξέτασης του κατηγορούμενου Χρήστου Φράγκου, αν και όλα τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτήν αποσαφηνίζεται πλήρως ποιοι είναι και τι Μέσα έχουν, υπάρχει και ο άγνωστος «Γιάννης».




Την ώρα που κατονομάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι, ο Γιάννης Παπαγιάννης παραμένει ένας… άγνωστος για την Αστυνομία, παρόλο που έχει στη διάθεσή της το κινητό του τηλέφωνο, άρα είναι το μόνο εύκολο να διασταυρωθεί η ταυτότητά του. Ταυτόχρονα, δεν αναφέρεται στην ιστοσελίδα που διατηρεί και είναι ιδιοκτήτης, ενώ σε όλους τους άλλους γίνεται εκτενέστατη αναφορά. Ακόμα και στην περίπτωση που γίνεται αναφορά με συνθηματικό, φροντίζουν να διευκρινίσουν για ποιον χρησιμοποιείται. Ειδικότερα, κάθε φορά που έκαναν αναφορά στον υπουργό Επικρατείας με το συνθηματικό «Αρχιμανδρίτης», στην έκθεση ξεκαθαρίζεται πως αναφέρονταν στον Νίκο Παππά. Κάτι που έγινε και με τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, όταν τον προσφώνησαν με το συνθηματικό: «Πατριάρχης Αλέξιος».

Για τον Γιώργο Τσιρογιάννη που θα λάμβανε -σύμφωνα με την έκθεση- διαφήμιση από την ΕΥΔΑΠ και την Attica Bank, σημειώνεται πως έχει το lykavitos.gr, ενώ ο Βασίλης Μπόνιος το kourdistoportocali.gr. Ο Νίκος Καράμπασης έχει τα site i-reporter.gr και press.com.gr, όπως και ο κ. Γέρου έχει τις εφημερίδες «Άρθρο» και «Ώρα για Σπορ» αλλά και 4-5 site και περιοδικά lifestyle. Αντίστοιχα, ο Γιάννης Φωτόπουλος έχει τις ιστοσελίδες sofokleous10.gr και moneytimes.gr.

Μέσα στην έκθεση εξέτασης του Φράγκου λοιπόν υπάρχει και ένας «Γιάννης», δίχως καμία διευκρίνιση για το ποιος είναι, συμπεριλαμβάνοντάς όμως τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. Αυτός ο «Γιάννης» φέρεται να είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα που διατηρεί μία είδηση για τα ATM της Attica Bank, γεγονός που δεν άρεσε και τόσο στον άλλον κατηγορούμενο, Παναγιώτη Μουσσά.

«Απογευματινές ώρες της 14-2-2016 και με αφορμή ένα άρθρο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο που ανέφερε ότι τα ΑΤΜ της Attica Bank παρουσίασαν πανελλαδική βλάβη για κάποιες ώρες. Ο Μουσσάς επικοινώνησε με άγνωστο άνδρα ονόματι ¨Γιάννη¨χρήστη της υπ΄ αριθμ. 694….. τηλεφωνικής σύνδεσης, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας, όπου αναρτήθηκε το επίμαχο άρθρο» σημειώνεται κατά γράμμα στην έκθεση.

Ο άγνωστος «Γιάννης» λοιπόν είναι ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας fimotro.blogspot.gr, Γιάννης Παπαγιάννης.

Τα ερωτήματα πολλά: Γιατί δεν έψαξαν έστω στο 11880 οι άντρες της Δίωξης Εκβιαστών ποιος είναι αυτός ο Γιάννης αγνώστων στοιχείων και προέλευσης; Επίσης, πώς γίνεται όλοι οι άλλοι να ταυτοποιούνται πλήρως, συμπεριλαμβάνοντας ό,τι Μέσα έχει ο καθένας, ενώ για τον συγκεκριμένο δεν αναγράφεται ποιο είναι το site που έχει;

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αστυνομία και έχει κληθεί να ταυτοποιήσει τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας fimotro, Γιάννη Παπαγιάννη. Κι ενώ ταυτοποιείται από τις Αστυνομικές Αρχές ότι κάτοχος και διαχειριστής του συγκεκριμένου blog είναι ο εν λόγω δημοσιογράφος, κατά περίεργο τρόπο όταν διώκεται για ποινικά αδικήματα είναι ο… άγνωστος «Γιάννης» για τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου