Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ... Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ & ΔΙΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ» - μια Ομιλία που ευτυχώς δεν χάσαμε

Παρακολουθήστε την εκδήλωση που φιλοξένησε τον καθηγητή Αθ.Μπίντα και έγινε στις 21.2.2016, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος.
Ήταν μια εκδήλωση που κατά γενική ομολογία, ήταν υψηλού επιπέδου και πολύ εποικοδομητική. Αξίζει να την παρακολουθήσετε:

Πρόλογος Ευτυχία Ζερδέ, Γιώργος Παυλάκος -Γ.Γ. ΟΔΕΓ, Σπύρος ΚΑραπιδάκης -Πρόεδρος Πολ.Επιμ.Συλλόγου «Εποπτεία»




Ομιλία του Δρ.Αθανάσιου Μπίντα, Ομότιμου Καθηγητού του Παν/μίου ΝΙΣ της Σερβίας για την Ελληνική Γλώσσα.











Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η κα Ραφτοπούλου Άννα -επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΣΑ, ο κ. Γεώργιος Παυλάκος -Γ.Γ. του ΟΔΕΓ, ο κ.Μαρλαντής Χρήστος - Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη ΑΝΑΣΣΑ, ο κ.Νίκος Κρόκος - Αντιδήμαρχος,   η κα Λύγκου Πόπη - Δημοτική Σύμβουλος και Υπεύθυνη ΚΑΠΗ και Βοήθεια στο Σπίτι, ο κ.Λάμπρου Παναγιώτης -Αντιδήμαρχος, ο κ.Γιάννης Ραφτόπουλος -πρόεδρος Βορειοελλαδιτών, η κα Μαργιέτη Μαρία - Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Αλληλεγγύη και πολλοί άλλοι που ίσως μας διέφυγαν, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολ. & Επιμ. Συλλόγου «Εποπτεία».

Θερμές ευχαριστίες δόθηκαν στον Διευθυντή του Σχολείου, κ. Γκούνα Δημήτρη, που άνοιξε την αίθουσα του σχολείου και φιλοξένησε αυτή την εκδήλωση


23 σχόλια:

  1. Επιτέλους, έλαμψε στην πόλη μας, έστω και για μία ημέρα το φως της ελληνικής γλώσσας.
    Μπράβο στους διοργανωτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειμουν εκει και πραγματικα θαυμασα τον Καθηγητη ο οποιος επαξια φερει τον τιτλο του Δρ.
    Ελπιζω να υπαρξει συέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητηρια στους διοργανωτες! άκουσα το βιντεο και ο ομιλητής είναι απίθανος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το άκουσα και εγώ το video και έχει κάποια προβληματάκια ως προς το ήχο. Είναι όμως αρκετά καλό για να καταλάβει κανείς πως πρόκειται για μία αξιόλογη ομιλία. Ο Καθηγητής επεσήμανε τον κίνδυνο που διατρέχει το έθνος μας.

      Διαγραφή
  4. Ήλθα στην Αρτέμιδα το 1985, δηλ. πριν 31 χρόνια. Δεν θυμάμαι να υπήρξε κάτι παρόμοιο. δηλ. εμφάνιση Πανεπιστημιακού, και μάλιστα αυτού το επιπέδου, και να αναφερθεί στην σημαντικότητα της Ελληνικής Γλώσσας, ή κάτι άλλο. Οι παλαιότεροι ας με διορθώσουν αν κάνω λάθος. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να στηρίζονται. Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε 5.11 ζητάς στήριξη από ποιόν; τον καταρρακωμένο- κατακρεουργημένο εξαθλιωμένο πολίτη των νεοταξιτών και της κονόμας, ή την τρισάθλια δημοτική αρχή της ασχετοσύνης και της αρπαχτής. Εκτός των δύο αντιδημάρχων, οι υπόλοιποι με τον τζούφιο δήμαρχο μπεκρούλιαζαν παραδίπλα. Οι αγράμματοι για γράμματα θα μιλούν;;;; ή για πράγματα;;; (κονόμα...;;;...!!!.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ανώνυμε 5:20, δεν γνωρίζεις πως ο Δήμαρχος δεν τον "πάει" τον Καραπιδάκη λόγω της κριτικής που του κάνει μέσω της εφημερίδας του, αλλά και λόγω της σχέσης του με τον κτηνίατρο της περιοχής μας ο οποίος του τα χώνει αγρίως (μέσα από την Δ.Ε.)όποτε βρεί ευκαιρία;;; Έχει τα "ούπαλα" αυτός και το συνονθύλευμά του να πάνε στον Καραπιδάκη; Ασφαλώς, αστειεύεσαι!

      Διαγραφή
  6. Τελικά ο Καραπιδάκης το είπε και το έκανε.....!!!!!
    Φανταστική αρχή με έναν εξαιρετικό επιστήμονα διεθνούς κύρους, διάβασα το βιογραφικό του 5 σελίδων, ο οποίος συνήρπασε του παρευρισκομένους και δεν τον άφηναν να φύγει. Μπράβο Σπύρο. Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΟΥΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΩ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ. ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΟΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΥΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΆ.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
    ΠΡΟΣΒΛΕΠΩ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιστεύω πως τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλο το Δ.Σ. του Συλλόγου και όχι μόνον στον Πρόεδρο. Έτσι για να είμαστε δίκαιοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μονος του ο Σπυριδων τα εκανε ΟΛΑ με αυτην την κυρια που προλογσε την ομιλια ΟΛΟΙ οι αλλοι ειναι για καλο Παραδεισο η Κολαση τεμπεληδες αχρηστοι μονο για επιδειξη σερνονται στους συλλογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι πολύ αυστηρός και άδικος. Ο Καραπιδάκης έκανε φοβερή δουλειά αλλά υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι στους Συλλόγους. Μη τα μηδενίζουμε όλα. Εσύ προσωπικά τρέχεις για κάτι κοινό ή μόνο κριτική ?

      Διαγραφή
  10. Νομίζω, πως ομιλίες για την ελληνική γλώσσα, πρέπει να γίνονται από άτομα που είναι τουλάχιστον απόφοιτοι ελληνικής φιλολογίας. Εδώ ο ομιλητής, σύμφωνα με το βιογραφικό του στο διαδίκτυο, σπούδασε καθηγητής αγγλικών. Τις πληροφορίες τις βρήκα εδώ:

    http://odeg.gr/ta-nea-mas/2-uncategorised/387-biografiko-athanasiou-mpinta.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελλη...εκει ακριβως που λες ότι βρηκες τις πληροφοριες, αναφερει ότι εχει τελειωσει τη Φιλοσοφικη σχολη Θεσσαλονικης και συνεχισε τις σπουδες στην Αρχαιολογικη σχολη της Νις....προς τι η παραπληροφορηση;;;;...για να δοξασεις τη ματαιοδοξια σου ....;;;;;!!!!!

      Διαγραφή
    2. Πριν πετάξετε χαρακτηρισμούς , για διαβάστε καλύτερα! Εισήλθε στο τμήμα ξένων γλωσσών της Φιλοσοφικής Θεσ/νίκης το 1969 και αποφοίτησε από τη σχολή το 1975. Στο μεσοδιάστημα έμαθε σερβικά, πήγε σε σεμινάρια στο Βελιγράδι, αργότερα πήγε σε ένα πανεπιστήμιο της Σερβίας κλπ. κλπ. Ο άνθρωπος έχει κάνει σπουδές, όμως ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή μου είσαι πολύ μικρόψυχη, ο Σωκράτης, ο Πυθαγόρας, ο Άντισθένης,ο Ήρων ο Διογένης και άλλοι δυστυχώς δεν είχαν σπουδάσει Ελληνική φιλολογία και φυσικά αυτό κατά την γνώμην σου τους απαγορεύει ν΄αναφέρονται στην Έλληνική Γλώσσα. Δηλαδή θ΄έπρεπε να λάβουν την άδειάν σου για ν΄ανέβουν στο βήμα. Το συναίσθημα της υπεροψίας αλλά και μικροψυχίας που σε διακρίνει δεν σου επιτρέπει ούτε να δείς αλλά ούτε και να κρίνεις τους άλλους αντικειμενικά και επί της ουσίας.
      <>

      Διαγραφή
    4. ΣΥ ΕΙΠΑΣ. ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΕΛΛΗΝ. ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ. ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ.

      Διαγραφή
  11. Κυρα Ελλη ΤΣΟΚΑΡΟ το πτυχιο το εχουν παρει παρα πολλοι και μονο για ψησει ρεγγες το χρησιμοποιουν.Τα πτυχια ειναι αχρηστα εντελως μπροστα στα εργα.Αυτος ο τιποτενιος ΜΠΙΝΤΑΣ εκανε αυτα τα εργα κ ηρθε στην ΛΟΥΤΣΑ που στην ΛΟΥΤΣΑ να πει 2-3 κουβεντες εσυ ΤΣΟΚΑΡΙΑ ΤΣΟΚΑΡΟ στραβοπατημενο δειξε μας το εργο σου να σε κρινουμε καφενοβια.Ολα τα ΤΣΟΚΑΡΑ εχουν να πουν κατι κακο για τους αθορυβους εργατες.ΟΥΣΤ απο δω παιο ΤΣΟΚΑΡΟ ΕΛΛΗ πηγαινε να σφουγκαρισεις τα σαλια σου ΟΥΣΤΤΤΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ελλη... που διυλίζεις τον κωνωπα και καταπινεις την κάμηλο....!!!
    Στην πρωτη παρεμβαση σου αναφέρεις, "σπουδασε καθηγητης αγγλικων".
    Στη δευτερη παρεμβαση προσθετεις, "εισηλθε στο τμημα ξενων γλωσσων της φιλοσοφικης σχολης"...ξεχνωντας τεχνηέντως πως να το πω κομψοτερα δεν ξερω...!!!ότι το συγκεκριμενο τμημα είναι ΚΑΙ φιλολογιων συν το γεγονος ότι η δραστηριοτητα,το συγγραφικο εργο και το μερακι του συγκεκριμενου καθηγητη οδηγησαν το πανεπιστημιο της Νικαιας(Νις - Σερβιας)στη δημιουργια εδρας Ελληνικων Σπουδων κι επελεξε τον ιδιο σαν κηρυκα της Ελληνικης γλωσσας και πρεσβη του Ελληνικου πολιτισμου...!!!!Όταν αυτά τα προσπερνάς, αν μη τι άλλο, συνιστα προσπαθεια μειωσης της προσωπικότητας του καθηγητή ....του οποιου την ομιλια αν εμπαινες στον κοπο να παρακολουθήσεις ισως και να μην ειχες την αποψη που εξέφρασες ...Ελλη..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως το τμήμα ξένων ξένων γλωσσών και φιλολογιών του Αριστοτελείου δεν αφορά την ελληνική φιλολογία. Αν υπάρχει κάποιος απόφοιτός του, ας με διορθώσει αν κάνω λάθος.
      Κατά τα άλλα, το θέμα τού ποιός μπορεί να δίνει διαλέξεις για την ελληνική γλώσσα, εννοείται πως μπορεί να το κάνει όποιος θέλει και να τον ακούει όποιος θέλει.
      Εμένα προσωπικά πάντως, θα μου ήταν ενδιαφέρον να ακούω να μιλάει για την ελληνική γλώσσα, όχι απλά ένας απόφοιτος της ελληνικής φιλολογίας, αλλά γλωσσολόγος κιόλας.
      Παρ΄ολα αυτά, αν κρίνω από τον τίτλο της διάλεξης, πρόκειται για κάτι πολύ γενικότερο και όχι τόσο ειδικευμένο, οπότε, γιατί όχι..

      Διαγραφή
  13. Προς τι τοσος οχετος; Μια αναγνωστρια ειπε απλα τη γνωμη της ευπρεπως και φαίνεται να εχει δικιο σχετικα με τα πτυχια του ομιλησαντος. Τωρα γιατι της επιτιθεστε; Καλυτερα ο καθενας να λεει τα επιχειρηματα και ειναι ευκαιρια να εχουμε εναν ωραιο διαλογο. Αλλα οσες ομιλιες και να του κανουνε, ο ελληνας παραμενει πολυ χαμηλου επιπεδου και δεν καταλαβαινει τι εστι ο διαλογος των αρχαιων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΗΣΕ Ο ΣΠΥΡΕΤΟΣ Κ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΨΩΡΙΑΡΗΔΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βλέπω, με μεγάλη ικανοποίηση, ότι στην ταπεινή Λούτσα δεν υπάρχουν μόνο αστοιχείωτοι και απολίτιστοι σαν μερικούς σχολιαστές, εδώ, αλλά και άτομα που έχουν το θάρρος της κριτικής και κυρίως γνώσεις και παιδεία. Ας ελπίσουμε, ότι κάτι κινείται σ΄αυτό το τέλμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου