Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ο Δημήτρης Μάρκου Ψήφισε ΚΕΛ στην Αρτέμιδα! Αρ.Απ. 367/2015

Η θέση μου: "ΟΧΙ ΚΕΛ", με τίποτα και για κανέναν λόγο, βασίζεται σε επιστημονική τεκμηρίωση που είναι αδιαμφισβήτητη, σε
τεχνική τεκμηρίωση που είναι επίσης αδιαμφισβήτητη στην κοινωνική διάσταση του θέματος που είναι επίσης αδιαμφισβήτητη και στη χαμένη ηθική: "ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό".




Ένας δημόσιος υπάλληλος "δημαρχούλης" έφτασε στο σημείο να μας φορτώσει ένα τρομακτικά επιβαρυντικό για το περιβάλλον εργοστάσιο με αδιαφανή, αυταρχικό τρόπο που μοναδικό κριτήριο είχε το προσωπικό του όφελος.
Η δήθεν επιστημονική ομάδα που έφερε, που το πλήρωσε με τα λεφτά του δήμου, βεβαιώνει ότι δεν ξέρει τίποτα και δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί ο εντολέας τους δεν τους ζήτησε να του φέρουν μελέτη για τη σύνδεση με την Ψυττάλεια. Δηλαδή, διαχειρίστηκε τα δικά μας λεφτά και τα δικά μας συμφέροντα για να βολευτεί ο ίδιος και να πετάξει από πάνω του την ευθύνη.
Το μοναδικό ΚΕΛ που λειτουργεί στην Ελλάδα είναι της Ψυττάλειας που θεωρείται το καλύτερο και το πιο άρτια επιστημονικά και οικονομικά στηριγμένο. Τολμάνε ακόμη και αυτοί οι δήθεν επιστήμονες και παραδέχονται δημοσίως -με μοναδικό σκοπό να πάρουν τα χρήματα- ότι οι μελέτες του ΚΕΛ της Ψυττάλειας ήταν "τηγανητά αυγά". Όταν επίσημα και δημόσια, με μοναδικό γνώμονα τα χρήματα, παραδέχεσαι ότι ακόμη και το κορυφαίο έργο σε αυτό τον τομέα είναι μια άχρηστη σαβούρα πως εσύ ο ίδιος θα δημιουργήσεις μια καινούργια μονάδα, χωρίς χρήματα, χωρίς τεχνικό εξοπλισμό, χωρίς διοίκηση (αφού αυτό θα το διαχειρίζεται ένας τιποτένιος δήμαρχος εκείνης της εποχής). Μήπως τα προσωπικά μας ΚΕΛ που βρίσκονται στις αυλές μας είναι σαφώς ανώτερα από ότι προσπαθεί να μας φορτώσει ο κάθε πεινασμένος υπαλληλίσκος;

Τεχνικά είναι αδύνατον να κατασκευαστεί και να ολοκληρωθεί πλήρως η λειτουργία ενός ΚΕΛ, ειδικά σε αυτή τη περίοδο της τρομακτικά τραγικής οικονομικής κρίσεως. Ο ανίκανος Δημητράκης Μάρκου πρότεινε μια θέση ΚΕΛ που είναι μερικά μέτρα μακρυά από το έτοιμο, ήδη υπάρχον, ΚΕΛ του Μαρκόπουλου και πολύ κοντά στο ΚΕΛ του Αεροδρομίου. Σε όλο το έργο του αποχετευτικού η πιο χρονοβόρα διαδικασία είναι η δημιουργία Δικτύου και η μεγαλύτερη δαπάνη είναι πάλι το δίκτυο. 
Είμαστε ένα χωριουδάκι 30.000 κατοίκων και θα μπορούσαμε να μην χρησιμοποιούσαμε τα ήδη έτοιμα ΚΕΛ Μαρκοπούλου και αεροδρομίου. 
Πήγε -σαν μοναδικός αφέντης του τόπου- και υπέγραψε (μαζί με έναν Δήμαρχο που δεν τον ενδιαφέρει η χωροθέτηση του ΚΕΛ την στιγμή που είναι εκτός ορίων του δήμου του) μια χωροθέτηση για ΚΕΛ σε μια νέα τοποθεσία που κανείς δεν ήξερε που βρίσκεται, απλά και μόνο για να αποποιηθεί τις ευθύνες του και να ξεγελάσει τους δημότες και την πολιτεία. 
Λες και όλοι όσοι επρόκειτο να εγκρίνουν την νέα αυτή θέση είναι εντελώς άσχετοι. 
Λες και οι Δημότες δεν κατοικούν στον Δήμο, όπως κάνει ο ίδιος. 
Λες και δεν θα καταλάβουμε ότι με αυτή την απόφαση αποδέχεται ως μοναδική λύση το ΚΕΛ που μόνο η χωροθέτηση μένει να αποφασιστεί.  

Ο ανίκανος και ανήμπορος, Δ. Μάρκου όταν ήταν ανύπαρκτη αντιπολίτευση στην διάρκεια της δημαρχίας του Λουδοβίκου, σαν κορυφαίο επιχείρημα στο "όχι ΚΕΛ" ενάντια στο σχεδιαζόμενο ΚΕΛ του Λουδοβίκου, χρησιμοποίησε την δικαιολογία, και πολύ σωστά, "πως εσύ ένας τιποτένιος βλαχοδήμαρχος θα συντηρήσεις ένα τόσο τρομακτικά επικίνδυνο έργο όταν δεν μπορείς να συντηρήσεις ένα κήπο;" Τότε, ο Λουδοβίκος του είχε απαντήσει: "Όταν γίνεις εσύ Δήμαρχος να τα κάνεις καλύτερα". Ο σημερινός Πινοτσέτ είχε απαντήσει: "Όταν γίνω δήμαρχος ξέρω τι θα κάνω!" 
Δυστυχώς, όμως, ήξερα και εγώ! Είναι 18 μήνες δήμαρχος, έχουν περάσει 22 μήνες από την ημέρα που το είπε και επιβεβαιώνομαι απελπιστικά τραγικά. Προεκλογικά είχα γράψει ένα αισχρά προφητικό άρθρο - «Δημήτρης Μάρκου - Τον ξέρετε;» που νομοτελειακά επαληθεύεται.

Ηθικά είναι απαράδεκτο διότι έκλεψε τις ψήφους των ψηφοφόρων του. Κατέστρεψε την ελπίδα για ποιότητα ζωής των Δημοτών του και εξαπάτησε ολόκληρο το δημοτικό Συμβούλιο με παρασκηνιακές κινήσεις για την προσωπική του ευκολία και προβολή κυνηγώντας την ουτοπία της καταξίωσης στην Κεντρική πολιτική σκηνή θυσιάζοντας κάτι που ανήκει στους δημότες και δεν αγγίζει την καθημερινότητά του. Χρησιμοποίησε με θράσος την ψευδεπίγραφη απειλή ότι θα κλείσει ο Δήμος. Μια απειλή που δεν υφίσταται. Και τελικά αυτό που πέτυχε είναι βγει πλειοψηφική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο για ΚΕΛ και να μένει σε εκκρεμότητα μόνο η χωροθέτηση του.

Διαβάστε την εισήγηση του για την ψήφιση του ΚΕΛ στο: «Απόφαση για ΚΕΛ στην Λακαθέλα-Κήπι : Εισήγηση δημάρχου και ποιοι Μειοψήφησαν»


6 σχόλια:

  1. otan mia parea pente gynaikwn kanei oti 8elei
    kai enas 'koufos'poufianos ''''''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχως γιαυτον δεν μπορει να καταλαβει τι τον περιμενει.....Ξευτελισμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο εκτελεστικό απόσπασμα ο δήμαρχος, για όλα φταίει ο δήμαρχος μήπως φταίει και για την για την μικρασιατική καταστροφή και τους δυο παγκόσμιους πολέμους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΛΗΣΤΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ.ΑΥΤΟΣ Ο ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ? ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΗΔΗ? ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΑΙ ΑΛΗΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟ.ΜΟΝΟ Ο ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ Δ.Μ. ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 99% ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ-ΛΗΣΤΕΙΕΣ 1% ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΚΟΜΑ Κ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Ο ΑΛΗΤΗΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΝΙΞΙΜΟ ΑΡΓΟ ΣΕ ΒΟΘΡΟ ΘΕΛΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΔΙΚΑΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ Ο ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ.

      Διαγραφή
    2. ΕΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ-ΔΥΟ Π. ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ

      Διαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου