Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Αυτή είναι η λίστα με τα 117 ονόματα των βουλευτών που ζητούν 100.000€ αναδρομικά!


Ο κατάλογος, ο οποίος προκύπτει από ρεπορτάζ του 2011 (όταν είχε ανακινηθεί ξανά το ζήτημα) περιλαμβάνει 52 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και 62 της Ν.Δ., ανάμεσά τους και «τρανταχτά» ονόματα όπως οι Άκης Τσοχατζόπουλος, Τάσος Μαντέλης, Πέτρος Τατούλης, κ.α.

Διαβάστε τη λίστα με τα ονόματα που είχε δημοσιευθεί τότε

Η λίστα με τα 117 ονόματα

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αλ. Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεωργ. Ανωμερίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωαν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαίνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Μ.Ζορμπά, Χρήστος Θεοδώρου, Ιωαν. Θωμόπουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα – Νόρα Κατσέλη – Καλογεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974 – 1993 ΝΔ και 1996 – 2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλεξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής – Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής, Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Αποστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλεξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης,

Οι βουλευτές της Ν.Δ. Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεοδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωαν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταυρ. Δαϊλάκης, Γεωργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταυρ. Κελέτσης, Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα – Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης, Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, ‘Αρια Μανούσου – Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντων. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλίδης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Σκανδαλάκης, Θεοδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Αποστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου – Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φώλιας, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαϊτίδης. Τότε στον Τύπο είχε γραφτεί πως ο Πέτρος Τατούλης, αλλά και ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχαν διαχωρίστει τη θέση τους και είχαν παραιτηθεί από τις αξιώσεις τους. Στο Ελεγκτικό Συνέδριο είχαν προσφύγει οι Β. Μπρακατσούλας (ΠΑΣΟΚ), Αγ. Αγγελούσης και Καλλιόπη Μπουρδάρα (ΝΔ), οι κληρονόμοι του Γιαν. Σκουλαρίκη (ΠΑΣΟΚ), ο Αντ. Ντετιδάκης (ΠΑΣΟΚ), Ε. Ανθόπουλου (ΠΑΣΟΚ) και Ν. Παπαηλία (ανεξάρτητος). Από τις αξιώσεις τους είχαν παραιτηθεί η χήρα του Σπ. Πλασκοβίτη και οι Μ. Λιάπης (ΝΔ), Λ. Τζανής (ΠΑΣΟΚ), η χήρα του Π. Κοσιώνη (ΚΚΕ) και ο Σ. Παναγούλης.

Το 2016 ξεκινάει όπως... τελείωσε το 2015, δηλαδή με τη σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο βρίσκεται η απόφαση για επιστροφή αναδρομικών σε συνταξιούχους βουλευτές, ενώ ήδη ορισμένοι σπεύδουν να ανακοινώσουν ότι έχουν παραιτηθεί από τις αξιώσεις τους.
Η είδηση πως επίκειται νομοσχέδιο που θα προβλέπει την επιστροφή έως και 100.000 ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές προκάλεσε πολλή συζήτηση και αντιδράσεις, ενώ σε μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησε και μια λίστα με τα ονόματα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. που ζητούν τα αναδρομικά.
Από την αντιπολίτευση ασκήθηκε κριτική, ενώ η κυβέρνηση απάντησε σε υψηλούς τόνους και στη συνέχεια άρχισαν οι... διαψεύσεις.

«Εγώ δεν...»
Από τους πρώτους που έσπευσαν να διαψεύσουν ήταν ο εκτελών χρέη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι με δήλωσή του από το 2012 έχει παραιτηθεί κάθε δικαιώματος και διεκδίκησης που σχετίζεται με τις αναδρομικές αμοιβές.
Ο κ. Πλακιωτάκης θεωρεί αδιανόητο για τον οποιοδήποτε να έχει τέτοιες παράλογες οικονομικές απαιτήσεις και καλεί τον πολιτικό κόσμο «να σταθεί στο ύψος του και να επιδείξει την απαραίτητη σοβαρότητα».
Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επιτεθεί και στον Αλέξη Τσίπρα για τα περί «υπονόμευσης» που καταλογίζει η κυβέρνηση στη Ν.Δ. .
«Ο μεγαλύτερος υπονομευτής της χώρας, που επί πολλά έτη, συστηματικά τορπίλιζε κάθε εκσυγχρονιστική και αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου, δεν δικαιούται δια να ομιλεί», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Από κοντά και ο Ιορδάνης Τζαμτζής ο οποίος έκανε λόγο για ψέμματα σημειώνοντας ότι και ο ίδιος έχει παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των χρημάτων.
«Σε ότι με αφορά δηλώνω: Την Παρασκευή 23/3/2012 και ώρα 12:04, με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης 6451/2012, κατατέθηκε Δήλωση Παραίτησής μου από την διεκδίκηση αναδρομικών (δικόγραφο με ΓΑΚ 6412/2010), ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης δήλωση αίτησης παραίτησης δήλωσε ότι κατέθεσε και ο πρώην βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιάννης Σουλαδάκης.

Οι «μωρές παρθένες»
Την Πέμπτη η κυβέρνηση πέρασε στην αντεπίθεση καταλογίζοντας σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης.
Κυβερνητικές πηγές κατηγόρησαν τα δύο κόμματα ότι, «βοηθούμενοι από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν να αποδείξουν ότι «"για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση", όταν είναι οι δικοί τους πρώην βουλευτές που διεκδικούν τα αναδρομικά!»
«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια ακόμη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης. Αφορμή, προσθέτουν, η δικαστική απόφαση να καταβληθούν αναδρομικά σε πρώην βουλευτές, την ώρα που ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις συντάξεις και τα "κόκκινα δάνεια"», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
«Καλό θα ήταν, λοιπόν, αν θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα, να "τραβήξουν το αυτί" στους πρώην βουλευτές τους προκειμένου να παραιτηθούν από την διεκδίκηση των αναδρομικών, σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο που υποφέρει όλη η κοινωνία. Πόσο μάλλον, όταν ακόμα και ο σύλλογος των συνταξιούχων βουλευτών διαφώνησε με την κίνηση των συναδέλφων τους.
Καλό θα ήταν αυτοί οι πρώην βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να επανεξετάσουν τη στάση τους και να μην εισπράξουν ούτε ένα ευρώ. Να παραιτηθούν, δηλαδή, από τις παράλογες για την εποχή που ζούμε αξιώσεις του»
Να σημειωθεί ότι δύο φορές η Βουλή έχει αποφασίσει οι βουλευτές να μην ακολουθούν μισθολογικά τους δικαστικούς λειτουργούς -τελευταία φορά στον Προϋπολογισμό-, υπογραμμίζουν οι πηγές της κυβέρνησης.
Τέλος, επισημαίνουν ότι το υπουργείο Οικονομικών ήταν αναγκασμένο να εντάξει σε νομοσχέδιο τις τελεσίδικες αποφάσεις του δικαστηρίου σε μια προσπάθεια να κερδίσει χρόνο προκειμένου να δοθούν τμηματικά, και ότι η σχετική προσφυγή των πρώην βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έγινε πριν δύο χρόνια.

με πληροφορίες από την Εφημερίδα των Συντακτών
linkis.com/blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου