Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Άρτεμις - Τα «Μπουρδολογήματα» δεν πρόλαβαν τα… λουκέτα

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ
Και να θέλει ν’ αγιάσει η στήλη οι αναγνώστες της δεν την αφήνουν. Αναδημοσιεύω, όπως μου ζήτησαν, το περιεχόμενο του νόμου για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης, πόλης, περιοχής,
της χώρας κ.λ.π
Ως «έκτακτη ανάγκη» ορίζεται κάθε αιφνίδια κατάσταση, η οποία απαιτεί τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση αμυντικών αναγκών της χώρας ή επείγουσας κοινωνικής ανάγκης από κάθε μορφής απειλούμενη φυσική καταστροφή ή ανάγκη, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Έκτακτη ανάγκη, επίσης, είναι κάθε άμεση κοινωνική ανάγκη, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη.
Όπως διαβάζουμε, πουθενά δεν αναφέρεται η κήρυξη έκτακτης ανάγκης λόγω έλλειψης σχολικών αιθουσών. Βέβαια, η μεγαλοστομία του αντιδημάρχου κ. Μάρκου, που παρέσυρε όλο το ΔΣ σε ομόφωνη αποδοχή του ψηφίσματος,(ουσιαστικά έγινε ομόφωνα ρεζίλι), αφού αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν ξέρουν τι ψηφίζουν, θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε αρκετές περιπτώσεις στον Δήμο μας που η αβελτηρία (μην γκρινιάζετε πάλι ότι είμαι ήπιος στις εκφράσεις) θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Π.χ. Το άδειασμα των βόθρων στους δρόμους, (μολύνσεις) η ύπαρξη ξερών χόρτων στα οικόπεδα (κίνδυνος πυρκαγιάς), έλλειψη πεζοδρομίων (δυστυχήματα πεζών), πλημμελή αποκομιδή των σκουπιδιών (άλλη εστία μόλυνσης) κ.λ.π. είναι κοινωνικές ανάγκες που στοιχειοθετούν κήρυξη κατάσταση έκτακτης ανάγκης της πόλης.
Όμως, ένα γεγονός που φαίνεται ότι υπερκέρασε την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αρτέμιδα», ήταν το «αλυσόδεμα» που έγινε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο. Συγκεκριμένα, λόγω διαφορών μεταξύ Δήμου και ιδιοκτήτη του ακινήτου για το ύψος του ενοικίου, ο τελευταίος με δικαστική απόφαση πήγε μίαν ωραίαν πρωίαν την περασμένη εβδομάδα με δικαστικούς επιμελητές και έβαλε αλυσίδες και λουκέτα στην είσοδο του σχολείου. 
Οι πληροφορίες μου λένε ότι η εξέλιξη του προβλήματος ήταν γνωστή στη διοίκηση από πολύ καιρό πριν. Όμως, ο αντιδήμαρχος κ. Μάρκου, δεν έθεσε εαυτόν σε «έκτακτη ανάγκη» να προλάβει το πρόβλημα.

Σε κρίση γαλαντομίας για την ανάπτυξη (πλάκα μας κάνει;) ο Περιφερειάρχης κ. Σγουρός, είπε πως θα διαθέσει 20 εκατομμύρια για κατασκευή γηπέδου.
Φυσιολογικά ο κ. Μάρκου, αντιδήμαρχος, που πολιτικά είναι ομογάλακτος με τον κ. Περιφερειάρχη, μόλις άκουσε τη διάθεση του κονδυλίου για γήπεδο (φτιάχνονται καμιά δεκαριά σχολεία) αντί να τραβήξει για Εύβοια, ή Τήνο (παραφράζω λαϊκό άσμα) έπρεπε να είχε κατασκηνώσει έξω από το γραφείο του κ. Σγουρού -θα πηγαίναμε πολλοί μαζί του- κρατώντας πανό που θα έγραφε. «κ. Περιφερειάρχη εδώ μας λείπουν σχολεία να μάθουν τα παιδιά γράμματα και εσύ ενδιαφέρεστε για θεάματα και μάλιστα μια εποχή που λείπει ο άρτος»;
Ψιλά γράμματα θα μου πείτε ότι είναι τα πιο πάνω. Ενώ το «κηρύσσω το δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είναι βαρύγδουπο άσχετα αν εντάσσεται σε «ευφυολογήματα-μπουρδολογήματα» που ομόφωνα ψήφισε στην ειδική συνεδρίαση για τη σχολική στέγη το ΔΣ Σπάτων-Αρτέμιδος.
Ας σημειωθεί ότι στην Ειδική Συνεδρίαση του ΔΣ για τη Σχολική Στέγη παρόντες ήταν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: κ. κ. Δημοσθένης Μπαρούτας, Δάσκαλος και Θανάσης Αυγερινός. Φυσιολογικά, υποθέτω, πρέπει να μετέφεραν στον κ. Περιφερειάρχη το πρόβλημα της σχολικής στέγης που έχει ένα κομμάτι της περιφέρειας που …άρχει. Μια απάντηση από τους πιο πάνω αναφερόμενους δεν βλάπτει.
Αρτέμιος

1 σχόλιο:

  1. Αβελτηρια απο το αβελτερος, που σημαινει ανοητος,η αυτος που δεν επιδεχεται βελτιωση,
    ειναι ο ΔΗΜΟΣ.Αβδηριτες οι συμβουλοι και αντιδημαρχοι.ΟΛΙΓΑ ΕΤΙ ΠΕΡΙΤΤΕΥΕΙ ΞΥΛΑ .ΕΑΝ ΟΥΝ ΒΟΥΛΕΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΑΙ ΤΟΙΣ ΑΥΤΟΙΣ ΚΑΤΑΚΑΥΘΗΤΙ.Αυτο ειπε ο Αβδηριτης στην μητερα του, αυτο μας λενε και οι δημαρχαιοι.

    ΣΕ ΚΑΘΟΜΙΛΟΥΜΕΝΗ ....ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΞΥΛΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ.

    Εγω θα κυρηξω.....και θα διακυρηξω την τυφλα μου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου