Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Νοσοκομείο χρεώνει 5 δολάρια κάθε κραυγή ετοιμόγεννης

Η διαφθορά καλά κρατεί στη Ζιμπάμπουε και πλήττει ιδιαίτερα τους φτωχούς και ευάλωτους πολίτες της χώρας αυτής.Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ένα νοσοκομείο χρέωνε πέντε
δολάρια τις ετοιμόγεννες γυναίκες για κάθε κραυγή που έβγαζαν κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Τη σοκαριστική αυτή αποκάλυψη έκανε μια αμερικανική οργάνωση που μάχεται κατά της διαφθοράς, στην ετήσια έκθεσή της Παγκόσμιο Βαρόμετρο Διαφθοράς (Global Corruption Barometer).

Η Ζιμπάμπουε είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη και σύμφωνα με την οργάνωση Transparency International, το πρόστιμο αυτό επιβαλλόταν σε όσες γυναίκες ενεργοποιούσαν «ψευδή συναγερμό».

Οι γυναίκες που δεν ήταν σε θέση να πληρώσουν το πρόστιμο, κρατούνταν στο νοσοκομείο μέχρι οι οικογένειές τους να βρουν τα λεφτά.

Και φυσικά όσο καθυστερούσαν… τόσο έτρεχαν και οι τόκοι!

Πολλές γυναίκες στη χώρα αποφεύγουν να γεννήσουν στα νοσοκομεία, καθώς δε διαθέτουν τα 50 δολάρια που κοστίζει η γέννα. Το μέσο εισόδημα στη χώρα ανέρχεται στα 150 δολάρια το μήνα!

Το 95% του πληθυσμού της Ζιμπάμπουε είναι άνεργο και κάθε μέρα πεθαίνει μία στις οκτώ γυναίκες κατά τη διάρκεια της γέννας, προσθέτει το δημοσίευμα.

Το 65% των πολιτών πιστεύουν ότι το σύστημα υγείας της χώρας είναι διεφθαρμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου