Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΣΦΗΤΤΟΣ - «LET’S DO IT GREECE 2013»

O ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. ΣΦΗΤΤΟΣ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ  EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ  «LET’S DO IT GREECE 2013»
Την Κυριακή 14 Απριλίου καθαρίζουμε περιοχές του Κορωπίου!
Τη φετινή διεθνή περιβαλλοντική δράση «LETS DO IT GREECE 2013», που θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 έχει αναλάβει να διοργανώσει το Ν.Π.Δ.Δ «Σφηττός» Δήμου Κρωπίας. Οι κεντρικοί διοργανωτές στην Ελλάδα είναι, η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής
''Ώρα για Δράση''. Φέτος συμμετέχει στη δράση και η Περιφέρεια Αττικής και με γεωγραφική αναφορά την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής επικεφαλής τίθεται η αντιπεριφερειάρχης κ.Χρυσάνθη Κισκήρα. Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις, υπό την ευθύνη του Νίκου Γιαννάκου, δημοτικού συμβούλου, προέδρου του ΝΠΔΔ Σφηττός και οργανωτικά υπευθύνου με στελέχη και εθελοντές του Δήμου και του Νομικού Προσώπου «Σφηττός» με την παρουσία των αντιδημάρχων, Περιβάλλοντος, Εμμ.Γρινιεζάκη, Παιδείας, Ανδρέα Ντούνη και Πολιτικής προστασίας Θοδωρή Γρίβα με σκοπό την προετοιμασία της δράσης. Οι περιοχές που θα γίνουν οι καθαρισμοί θα καθοριστούν στη σύσκεψη τοπικών συλλόγων, σχολείων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, φορέων πολιτικής προστασίας, δημοτών και οργανωτικής επιτροπής που πραγματοποιείται, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, στις 7 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου ΝΠΔΔ Σφηττός.
Σε ανακοίνωσή της η αντιπεριφερειάρχης κ.Κισκήρα αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής : «Φιλοδοξούμε αυτή η δράση να καθιερωθεί και να έχει ως αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης, της ποιότητας ζωής, της ευθύνης του καθενός μας ως μέλος της κοινωνίας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα προς μια καθαρή χώρα». Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης σε δήλωσή του νοηματοδοτεί ως εξής τη συμμετοχή του Δήμου Κρωπίας :«Πέρσι αποδείξαμε ότι το Κορωπί ανταποκρίνεται σε κάθε σοβαρή εθελοντική προσπάθεια και μαζί με τους συλλόγους του, τους δεκάδες και εκατοντάδες εθελοντές και τις δημοτικές του υπηρεσίες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Η μεγάλη κρίση που περνάει ο ελληνισμός και η Ευρώπη, η κρίση που χτυπάει την τοπική μας κοινωνία, μας αφυπνίζει. Σε αυτή την κατεύθυνση κάθε εκδήλωση περιβαλλοντικού χαρακτήρα ή κοινωνικής αλληλεγγύης που βάζει σε κίνηση τους πολίτες την υποστηρίζουμε».
Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Σφηττός Νίκος Γιαννάκος με τη σειρά του προσκαλεί κάθε σύλλογο και φορέα στην απογευματινή σύσκεψη της Τετάρτης 3 Απριλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη επισημαίνοντας το συμμετοχικό περιεχόμενο της υλοποίησης της δράσης και της ανάγκης ενίσχυσης κάθε καμπάνιας που προάγει πολιτισμό, κοινωνική υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και περιβαλλοντική αγωγή. Το κεντρικό μας σύνθημά είναι: «Καθαρίζουμε τη γειτονιά μας…φροντίζουμε τον τόπο μας».Σε αυτή την περίοδο που αυξάνουν τα φαινόμενα κοινωνικής αποσύνθεσης τέτοιες δράσεις, και μάλιστα με το περιεχόμενο που εμείς ως Κορωπί δίνουμε, ενδυναμώνουν την τοπική κοινωνία να αντιδράσει με δημιουργικό τρόπο, να πάρει δύναμη, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ.Γιαννάκος.
Για συμμετοχές συλλόγων, φορέων και δημοτών : E-mail : grafeiotypou@e-koropi.gr , grafeiodimoti@e-koropi.gr & koropi@hol.gr
Ιστορικό
Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το "Let's Do It" έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Το 2013 είναι η δεύτερη φορά που θα φιλοξενηθεί το ''Let's Do It'' στην Ελλάδα με την πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής ''Ώρα για Δράση''. Η ΕΕΔΣΑ και ο «Ώρα για Δράση», ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις ήρθαν σε επαφή με τους διοργανωτές της καμπάνιας από την Εσθονία και φέρνουν τη συγκεκριμένη καμπάνια στη χώρα μας. Όπως υποστηρίζουν : «Θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους εθελοντικούς φορείς της Ελλάδας, αλλά και όλους όσους θέλουν να συμβάλλουν, και μαζί να καθαρίσουμε μέσα σε μία μόνο ημέρα από απλές περιοχές έως και σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας μας. Είναι ένας στόχος δύσκολος ο οποίος όμως με τη συμμετοχή όλων μας μπορεί να επιτευχθεί. Ημερομηνία της κοινής μας δράσης είναι η Κυριακή 14 Απριλίου 2013»
Πληροφορίες :www.letsdoitgreece.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου