Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Οικονομική κρίση και αλλόγιστα πρόστιμα του Δήμου

 
 Με την χειρότερη εντύπωση μένουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες του κέντρου της Θεσσαλονίκης για τις πρακτικές του νέου Δήμου
της πόλης μας: 
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης όλο το περασμένο διάστημα...τρομοκράτησε τα καταστήματα στην αγορά στέλνοντας συνεργεία, με την απειλή ότι εάν δεν κατέβαζαν τις κάθετες πινακίδες από τα καταστήματα τους και τις προσόψεις των μπαλκονιών θα έμπαιναν πρόστιμα από 1500 ευρώ μέχρι και 15000 ευρώ, επικαλούμενος ότι το κάνει για την άσχημη εικόνα που έχει η πόλη και όχι για να εισπράξει τα πρόστιμα –που φυσικά είναι και το πιθανότερο.
Βλέπουμε όμως ότι δεν τολμάει (όπως όλοι βέβαια) να τα βάλει με τα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης μας οι οποίοι βάζουν τις απαίσιες πράγματι φωτεινές πινακίδες τους στις προσόψεις των διατηρητέων –υποτίθεται– κτηρίων της πλατείας Αριστοτέλους. 
Την περασμένη Δεύτερη μέρα του Πάσχα περνούσε την πινακίδα του το “star fm 97,1” στην Αριστοτέλους και Τσιμισκή γωνία. 
Για αυτούς βέβαια δεν ισχύει ο ίδιος νόμος και προφανώς δεν θα τολμήσει ο Δήμαρχος να τις κατεβάσει γιατί αυτούς τους χρειάζεται περισσότερο απ’ ότι μεμονωμένους δημότες…. Όταν έλεγε ότι θα σπάσει αυγά ο Δήμαρχος προφανώς εννοούσε συγκεκριμένα αυγά, όχι όλα…. Έτσι Δήμαρχε;
Δυστυχώς όταν ανεβαίνουμε στην εξουσία αλλάζουμε τα γυαλιά και τα πράγματα φαίνονται αλλιώτικα. 
Κρίμα για τον Δήμαρχο γιατί είναι και συμπαθείς σαν άνθρωπος.

3 σχόλια:

  1. Τό προβλημα,ειναι πολυ δυσκολο.Οι διαφημηστικές ταμπέλες είναι απαίσιες,καί θυμίζουν,Ανατολίτικο Παζάρι,καί πρέπει Σίγουρα,νά αντικασταθούν,μέ άλλες πίο κόσμιες,,γιά νά αναδειχθή καί ή όμορφιά της πόλεως.ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ,ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΓΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ;;ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΓΚΑΣ ΑΣ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ,ΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ,ΣΕ 72ΔΟΣΕΙΣ.Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Ο ΄΄ΝΤΙΡΛΑΣ΄΄ ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΓΑΖΙ;;ΠΟΥ ΡΥΠΑΙΝΕΙ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΟΥ,ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΧΘΕΣ;;ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ 20ΕΤΙΑΣ...ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΝΤΙΡΛΑΣ.ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. Οι σχέσεις του κ. Μπουτάρη με τους Σκοπιανούς ήταν πάντα καλές, καθώς όπως σημειώνει το σκοπιανό δίκτυο “kanal 5” ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατάγεται από την πόλη Krucevo.

    Όπως αναφέρουν τα σκοπιανά ΜΜΕ, ο κ. Γ. Μπουτάρης ζήτησε και πήρε άδεια απ΄ το συμβούλιο της πόλης στην νότια ΠΓΔΜ για ανέγερση κτιρίου 30 δωματίων το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως μουσείο αλλά και ως κατοικία.

    Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ, ο κ. Μπουτάρης κατάγεται απ’ τη συγκεκριμένη περιοχή και το σπίτι θα χτιστεί σύμφωνα με τη βλάχικη αρχιτεκτονική όπως ακριβώς ήταν και τιο σπίτι των γονιών του…

    Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί το Krucevo τον ερχόμενο Αύγουστο.

    αυτος ειναι ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ


    http://www.newsbomb.gr/blogs/story/137803/o-mpoytaris-htizei-spiti-sta-skopia


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μια απόφαση – σοκ, ο δήμαρχος απαγόρεψε τις δύο συγκεντρώσεις για την γενοκτονία των Ποντίων, που μέχρι πέρυσι πραγματοποιούνταν, από την ΠΟΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων) και την Π.Ο.Ε. (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας).

    Η ΠΟΠΣ ανέκαθεν πραγματοποιούσε συγκέντρωση το πρωί, ενώ η Π.Ο.Ε. η οποία έχει περίπου 350 σωματεία στο δυναμικό της, έκανε μεγαλύτερη συγκέντρωση τις βραδινές ώρες.

    Κάθε χρόνο, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, οι ενώσεις ποντίων έκαναν τις δύο αυτές συγκεντρώσεις ξεχωριστά, όμως φέτος τα πράγματα άλλαξαν.

    Ο κ. Μπουτάρης, πιστός στο δόγμα «αποφασίζω και διατάζω», απέρριψε το αίτημα της Π.Ο.Ε. και αποφάσισε να κάνει με το έτσι θέλω δική του συγκέντρωση, την οποία τελικά στηρίζει η ΠΟΠΣ η οποία να σημειωθεί πως έχει πολιτική απόχρωση που «γέρνει» προς …ΠΑΣΟΚ μεριά (η κόρη του προέδρου Τανιμανίδη είναι δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Μπουτάρη).

    Read more: http://www.newsbomb.gr/blogs/story/135004/prosvoli-mpoytari-stoys-pontioys#ixzz2MD3B0GwG

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου