Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Apple Car

Μοιάζει πλέον με αστικό μύθο, μετά τα αμέτρητα υποθετικά σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει χωρίς βέβαια να επιβεβαιωθούν όμως το αυτοκίνητο της Apple δεν παύει να έχει ισχυρότατο αντίκτυπο και βέβαια εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε κάθε ευκαιρία. Πολλά πραγματικά μοντέλα θα ζήλευαν τον θόρυβο που έχει καταφέρει να δημιουργήσει το υποτιθέμενο αυτοκίνητο της Apple για το οποίο έχουμε ακούσει και διαβάσει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια αλλά ακόμα δεν έχουμε δει.


Η εταιρία κατέχει στον μέγιστο βαθμό την τεχνική του μάρκετινγκ, ακόμα και με προϊόντα που δεν υπάρχουν, εκμεταλλευόμενη την τεράστια φήμη της αλλά και το γεγονός ότι είναι αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση του κόσμου.



Το Apple Car λοιπόν επανέρχεται και πάλι στην δημοσιότητα, με νέες φήμες που θέλουν να μην έχει ανακοπεί η εξέλιξή του μετά τις τόσες αναποδιές που έχει συναντήσει. Αντίθετα μάλιστα υποστηρίζουν πως βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης η οποία όμως έχει επιβραδυνθεί εξαιτίας των εμποδίων της πανδημίας και της γενικότερης οικονομικής αναστάτωσης που έχει προκαλέσει.






Οι πιο πρόσφατες φήμες θέλουν την Apple να έχει καταλήξει σε συμφωνία με την ιαπωνική εταιρία Sanden, η οποία είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές κλιματιστικών για αυτοκίνητα στον κόσμο. Η συνεργασία των δύο εταιριών αφορούσε την εξασφάλιση του κατάλληλου συστήματος κλιματισμού για το Apple Car.
Όμως η Sanden αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω κορωναϊού και της παγκόσμιας κρίσης στην αυτοκινητοβιομηχανία, οπότε ένα ακόμα επεισόδιο συνεργασίας της Apple φαίνεται να οδηγείται σε άδοξο τέλος.


Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές του 2021 η Apple είχε φθάσει κοντά σε συμφωνία με την Ηyundai για την παραγωγή του αυτοκινήτου, όμως και εκεί κάτι πήγε στραβά και δεν προχώρησε. Πάντως πλέον το πιο πιθανό σενάριο είναι αυτό που αφορά τη συνεργασία της Apple με την LG και την Magna για την παραγωγή του αυτοκινήτου. Σε κάθε περίπτωση η Apple έχει καταφέρει με τις φήμες και τις διαδόσεις να δημιουργήσει μία παγκόσμια προσδοκία με τους τρόπους που γνωρίζει πολύ καλά από τα υπόλοιπα προϊόντα της. Και το σίριαλ συνεχίζεται μέχρι το επόμενο επεισόδιο.
Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου