Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Bentley e

Η ιστορική βρετανική μάρκα Bentley έχει ήδη ανακοινώσει ένα πρόγραμμα με την ονομασία “Five-in-Five”. Η συγκεκριμένη κίνηση έχει να κάνει με πέντε νέα μοντέλα στην επόμενη πενταετία των μεγάλων εξελίξεων, δηλαδή από το 2025 έως το 2030.



Η εταιρία ανακοίνωσε πως σε αυτά τα πέντε χρόνια θα παρουσιάζει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρόνο.


Για να γίνει αυτή η Bentley έχει επενδύσει πάνω από 2,5 δισ. λίρες μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια για να μετασχηματίσει και να ανανεώσει όλη την γκάμα της.

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο τι μοντέλα θα είναι αυτά τα πέντε αυτοκίνητα, και το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι όλα θα έχουν σχεδιαστεί και εξελιχθεί στα κεντρικά της εταιρίας, στο εργοστάσιο του Crewe.


Ο επικεφαλής της φίρμας Andrian Hallmark δήλωσε ότι η τρέχουσα γκάμα μοντέλων της, η Bentayga, η Flyign Spur και η Continental GT θα γίνουν και αυτές πλήρως ηλεκτρικές σε κάποια στιγμή στο μέλλον.





Η Bentley έχει ήδη από το 2020 προχωρήσει στην εκτέλεση ενός προγράμματος που θέλει όλα τα μοντέλα της εταιρίας να είναι ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά από το 2026 και μετά. Ενώ σχεδιάζει να απαλλαγεί εντελώς από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030.

Παράλληλα, η Bentley αύξησε τα ηλιακά πάνελ στο εργοστάσιό της από τα 30.000 στα 40.000. Ο στόλος των εταιρικών αλλά και των ιστορικών της μοντέλων θα λειτουργούν με βιοκαύσιμα στα επόμενα δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου