Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Οργανωμένη λεηλασία σε εργοστάσιο με... τρακτέρ και ρυμούλκες


Δεν έχει προηγούμενο η πρωτοφανής λεηλασία που έκανε μια σπείρα δέκα «κυνηγών» μετάλλων σε ένα εργοστάσιο που δεν λειτουργεί πλέον στην περιοχή των Θηβών, καθώς το «έγδυσαν» κυριολεκτικά από μεταλλικά αντικείμενα και φόρτωσαν τη λεία τους σε δυο τρακτέρ, ένα εκ των οποίων έσερνε και... ρυμούλκα.

Όμως, την στιγμή που οι εννέα αλλοδαποί και ο Έλληνας αρχηγός τους προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή, έγιναν αντιληπτοί από έναν περαστικό που ειδοποίησε την Αστυνομία. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Ασφαλείας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στους δέκα δράστες. Οι γεωργικοί ελκυστήρες κατασχέθηκαν, όπως και τα μεταλλικά αντικείμενα που αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του εργοστασίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών που τους άσκησε δίωξη για κλοπή κατά συναυτουργία και η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες.

Διάρρηξη με λεία εργαλεία και συσκευές

Δυο εβδομάδες μετά την διάρρηξη που είχε γίνει στις 15 Ιανουαρίου σε μια επιχείρηση κατασκευής γυψοσανίδων στην Βέροια, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ταυτοποίησαν τον δράστη που είχε κλέψει ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά και άλλα εργαλεία, συνολικής αξίας 8.000 ευρώ. Πρόκειται για έναν παλιό τους γνώριμο Ρομά, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου